Trump wint, Cruz stopt

De voorverkiezing in Indiana is gewonnen door Donald Trump. Hij versloeg zijn rivaal Ted Cruz. Cruz had al zijn hoop op Indiana gevestigd en winst in die staat had zijn campagne levend gehouden. De senator van Texas gokte op Indiana, maar verloor. Trump kreeg 53 procent van de stemmen, terwijl Cruz slechts iets meer dan 36 procent kreeg.

Cruz had vertrouwen dat hij de staat zou winnen en presenteerde onlangs in de Hoosier State zijn running mate, Carly Fiorina. Cruz hoopte zo de race te veranderen en momentum te krijgen, maar het was allemaal tevergeefs. De wanhoop van Cruz was toen al zichtbaar.

Na het verlies van Indiana heeft Cruz geen serieuze kans meer om de Republikeinse nominatie te winnen. Donald Trump zal de Republikeinse presidentskandidaat zijn en zal het tegen Hillary Clinton opnemen. Cruz ziet dat ook in en stopt met zijn campagne en stapt uit de race. Cruz beloofde in zijn toespraak dat zijn “movement will continue” en dat hij niet zal stoppen met zijn “fight for liberty.”

Donald Trump had het in zijn speech nauwelijks over het stoppen van Cruz. Hij richtte zich al op Hillary Clinton.

Hillary Clinton verloor in Indiana van Bernie Sanders. Het campagneteam van Clinton had wat anders verwacht. Veel maakt de winst van Sanders niet uit voor Clinton. Sanders kreeg 53 procent van de stemmen en Clinton 47 procent van de stemmen. Omdat de gedelegeerden proportioneel worden verdeeld krijgt Sanders maar 1 gedelegeerde meer dan Clinton.

De uitslag in Indiana maakt duidelijk dat de strijd over wie er in het Witte Huis mag gaan wonen, nadat Obama is vertrokken, gaat tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Twee totaal verschillende kandidaten met totaal verschillende ideeën en plannen en twee kandidaten die een ander Amerika voor ogen hebben. Ook twee kandidaten met een totaal verschillende achtergrond. Het wordt een snoeiharde campagne waar Clinton en Trump hard naar elkaar zullen uithalen. De presidentiële debatten zullen zeer interessant worden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Indiana, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.