De pijn van Clinton

Het verlies van Clinton tijdens de voorverkiezing in de staat Oregon en de nipte overwinning in Kentucky zijn voor haar pijnlijk. De enige rivaal van Clinton, Bernie Sanders, blijft maar staten winnen. Eerder won Sanders al West Virginia, een staat die Clinton in 2008 nog van Barack Obama won. Donald Trump won Oregon met overmacht. Hij kreeg meer dan 66 procent van de stemmen.

Clinton verliest dan wel van Sanders in Oregon, maar de Democratische nominatie komt niet in gevaar. Clinton ligt ver voor op Sanders. Ze heeft nu, inclusief supergedelegeerden, 2291 gedelegeerden en Sanders heeft slechts 1528 gedelegeerden, aldus de website POLITICO. Ook zonder de supergedelegeerden is Clinton zeker van de nominatie.

Maar Clinton had liever gezien dat ze Sanders nu al ruim had verslagen en dat ze zich clinton close upvolledig kan richten op Donald Trump. Dat doet ze al wel, maar moet haar aandacht nu toch verdelen en dat werkt in het voordeel van Trump. Sanders ziet zich door zijn winst in West Virginia en Oregon gesteund en gaat door met zijn campagne en zet nu alles op Californië. Dat is op 7 juni de grootste prijs naast andere staten, zoals New Jersey en Montana.

Het verlies van Clinton in staten die ze in 2008 won is pijnlijk en toont haar zwakte aan. Ze zal de kiezers in deze staten moeten overtuigen om op haar te stemmen. Alle kiezers die op Sanders stemde moeten uiteindelijk op haar stemmen. Sanders heeft al gezegd dat hij met zijn boodschap door gaat, maar mocht hij de nominatie niet winnen, dan zal hij er alles aan doen om te voorkomen dat Donald Trump in het Witte Huis komt. Dan zal hij net als Clinton in 2008 deed oproepen om haar te steunen. Sanders zal wel op de Democratische conventie een aantal van zijn plannen proberen door te drukken en zorgen dat Clinton die overneemt.

De nominatie van Clinton komt dus niet in gevaar, maar ze kan nog niet vol de aanval op Trump inzetten. En dat zou ze graag wel willen doen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Kentucky, Nieuws/Amerika/VS, Oregon, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.