Clinton wint Democratische nominatie

Het was niet meer echt spannend, maar Hillary Clinton heeft nu officieel de Democratische nominatie binnen. Bernie Sanders kan Clinton niet meer inhalen.

De overwinning van Clinton is historisch. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een vrouw de presidentskandidaat is van een grote politieke partij. De hashtag #HistoryMade was trending op Twitter.

Clinton sprak in haar toespraak van een historisch moment voor alle vrouwen.

Clinton werd een dag voor de voorverkiezingen al tot Democratische presidentskandidaat gekroond door verschillende media, waaronder persbureau Associated Press, tot woede van het campagneteam van Sanders.

De vraag was hoe groot de overwinning van Clinton bij de voorverkiezingen zou zijn. Er download (2)wordt vooral naar Californië gekeken waar Clinton en Sanders nek-aan-nek lagen en waar de meeste gedelegeerden waren te verdienen. Clinton won uiteindelijk met een redelijke grote voorsprong op Sanders California. Clinton kreeg 56 procent van de stemmen en Sanders 43 procent. Clinton won ook de staten New Jersey, New Mexico en South Dakota. Sanders won Montana en North Dakota.

Sanders gaf in zijn toespraak aan dat hij niet opgeeft. Hij gaat door tot aan de Democratische conventie in Philadelphia die eind juni plaats vindt. Hij wil zoveel mogelijk zijn standpunten in het partijprogramma laten opnemen en dat wordt op de conventie vast gesteld. Daarna, zo is de verwachting, zal Sanders zijn aanhang oproepen om op Hillary Clinton te stemmen. Want hij heeft al eerder aangeven als hij niet zou winnen dat hij er alles aan zou doen om te zorgen dat Donald Trump niet in het Witte Huis komt.

De Republikeinen hielden in dezelfde staten, behalve North Dakota, de voorverkiezingen. Donald Trump haalde in vrijwel alle staten meer dan 70 procent van de stemmen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Californië, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.