Kan Trump van de nominatie worden afgehouden?

De kans dat Donald Trump niet de Republikeinse presidentskandidaat wordt is uiterst klein. Maar ondanks dat zijn er toch initiatieven om te proberen hem van de nominatie af te houden. Eerst probeerde de beweging ‘Never Trump’ (#NeverTrump) tijdens de voorverkiezingen er voor te zorgen dat Trump niet, maar Ted Cruz de nominatie zou winnen.

Nu Trump de voorverkiezingen heeft gewonnen en er steeds meer Republikeinen niets Trump (1)zien in zijn kandidatuur is er een nieuwe beweging: ‘Dump Trump.’ De beweging, onder aanvoering van een gedelegeerde van Colorado, Kendal Unruh, wil proberen om gedelegeerden die aan Trump zijn toegewezen proberen te overtuigen op de conventie anders te stemmen. In het panel van gedelegeerden waar 111 leden in zitten zijn er slechts 6 leden die tegen Trump zijn en willen proberen hem van de nominatie af te houden. En van de 6 leden zijn er 2 leden die zeggen dat ze uit de beweging zullen stappen als er niet voldoende steun is voor hun initiatief. Gedelegeerde van het panel, Jordan Ross van Nevada, zei over het initiatief: “Whatever objections, be they petty or vindictive, that might possibly erase the concept of Republican voters to choose their nominee, I have yet to hear one that justifies stealing the votes of over 10 million voters.”

Het is frustrerend voor het anti-Trump kamp dat niemand naar hen luistert, ondanks dat prominente Republikeinen de conventie mijden en dat hij achter ligt in de peilingen en dat logoRNChij qua organisatie en geld ook achter ligt op Hillary Clinton. Daarnaast zouden alle 2472 gedelegeerden moeten worden overtuigd om opnieuw te stemmen. Met andere woorden, welke beweging er ook is, de kans dat die Trump van de nominatie gaat afhouden is nul.

Als de partijtop de regels probeert te veranderen en toch Trump van de nominatie zal afhouden, dan is de chaos compleet. De miljoenen kiezers die op Trump hebben gestemd zullen dit niet begrijpen en Trump zal dan waarschijnlijk als onafhankelijke kandidaat verder gaan en proberen om de Republikeinse partij grote schade toe te brengen, want hij voelt zich dan verraden.

De conventie wordt waarschijnlijk geen feestje. Trump en de Republikeinen partij hebben moeite om mensen te vinden die op conventie willen spreken. Dat de Republikeinse conventie interessant wordt en wel eens kan eindigen in een politiek bloedbad is aanwezig.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.