Historische conventie

Hillary Clinton is officieel de Democratische presidentskandidaat. Clinton is de eerste vrouw die presidentskandidaat is voor een grote politieke partij. De Democratische conventie in Philadelphia, Pennsylvania, was totaal anders dan de Republikeinse conventie.

De eenheid, die bij de Republikeinen ontbrak, kwam na enige moeite tot stand. Veel aanhang van Bernie Sanders wilde voorkomen dat Clinton de nominatie zou krijgen en demonstreerde hevig in en buiten de conventiehal. Toen ook e-mails uitlekte dat de Democratische partijtop bewust heeft overwogen om de campagne van Sanders te saboteren en men al vooraf had besloten dat Clinton moest winnen voelde Sanders aanhangers zich bestolen. Maar Sanders sprak uiteindelijk toch (opnieuw) zijn steun voor Clinton uit, wat leidde tot boegeroep bij zijn aanhang. Maar Clinton werd officieel de Democratische presidentskandidaat.

In tegenstelling tot bij de Republikeinen, waren er bij de Democraten wel belangrijke sprekers. First Lady Michelle Obama, voormalig president Bill Clinton, maar ook president Barack Obama en vice-president Joe Biden spraken op de conventie. Ook waren er veel sterren waaronder actrice Meryl Streep en zangeres Alicia Keys. De toespraak die het meest memorabel was en de zaal in vuur en vlam zette was die van Michelle Obama. Obama gaf een persoonlijke speech waarin ze zichtbaar emotioneel was toen ze over haar dochters sprak en in een persoonlijke toespraak die recht uit het hart kwam waarom het zo belangrijk dat Hillary de volgend president wordt van Amerika.

Uiteindelijk zorgde Bernie Sanders er voor dat Hillary Clinton officieel de nominatie kreeg.

Voormalig president Bill Clinton belichtte vooral de menselijke kant van Hillary en herhaalde herinneringen aan zijn vrouw op. Hoe ze elkaar leerde kennen en wat ze al mee hebben meegemaakt.

Op de derde dag was het de beurt aan vice-president Joe Biden en president Barack Obama. Zij hadden er duidelijk zin in. Zowel Biden als Obama leverde een speech af waar ze Trump vol aanvielen en vurig aangeven dat Clinton de beste gekwalificeerde kandidaat is om president te worden. Joe Biden gaf aan dat Donald Trump geen idee heeft over wat de middenklasse inhoudt, waarna de zaal “Not a clue” scandeerde. Vooral Obama viel Trump hard aan. Het leek of hij zich al die maanden had ingehouden. Ingrediënten van de speech waren eenheid, compassie en alles wat Amerika zo mooi maakt. Ook was er boegeroep als het over Trump ging. Obama reageerde met: “Don’t boo. Vote.” Maar Obama haalde kort zijn successen aan, maar maakte de link naar Hillary Clinton.

Bekijk de toespraak van Joe Biden en president Obama.

De running mate van Clinton, Tim Kaine, gaf een goede toespraak waar hij een imitatie van Donald Trump deed.

Hillary Clinton werd geïntroduceerd door haar dochter Chelsea Clinton.

De Democraten wilden eenheid en optimisme uitstralen. De eenheid was er wel, maar is broos. Het optimisme was er ook, maar of het twijfelende kiezers over de streep heeft getrokken is maar zeer de vraag. Als dat zo is kwam dat door de speech van Michelle Obama en niet zo zeer door de acceptatiespeech van Hillary Clinton.

De conventies zijn nu achter de rug en nu gaat de campagne in volle vaart richting de presidentiële debatten waarvan de eerste op 26 september is. De campagne wordt nu ook harder en smeriger.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Bill Clinton, Democraten/Democratische partij/DNC, Hillary Clinton, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.