@HillaryClinton.com

Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton blijft maar worstelen met haar betrouwbaarheid, of beter gezegd haar onbetrouwbaarheid. Het is het grootste probleem van Clinton en dat zorgt er voor dat ze door een groot gedeelte van het electoraat wordt gehaat.

De controverse rondom haar privé e-mailserver en de duizenden e-mails die zijn
Clinton Global Initiative Annual Meeting In New Yorkverdwenen blijft maar door etteren. Clinton loog over de e-mails die ze verstuurde van een privé server thuis en niet via het beveiligde e-mailadres op het ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals gebruikelijk is. Clinton gaf na lang aandringen toe dat dit een fout was en dat ze het nu anders zou doen. De FBI deed onderzoek naar de e-mails die wel werden terug gevonden en daar bleek uit dat Clinton weliswaar onzorgvuldig was geweest, maar dat er niets strafbaars was gebeurd en dus ging het ministerie van Justitie niet tot vervolging over. Zoals Clinton zelf al had aangegeven is er niets strafbaars gebeurd. De FBI gaat wel binnenkort, waarschijnlijk vlak voor de verkiezingen, de gesprekken die ze met Clinton hebben gehad openbaar gaan maken. Er wordt dus openbaar wat voor bewijs de FBI had en wat Clinton tegen de FBI heeft gezegd. De campagne van Clinton is daar niet blij mee, maar Clinton zelf lijkt zich niet druk te maken en zegt dat ze niets te verbergen heeft.

Daarnaast kwam de Associated Press met de ‘onthulling’ dat Clinton als minister van Buitenlandse Zaken privé afspraken had met donoren van de Clinton Foundation, de stichting van Bill Clinton. Volgens AP was Clinton tijdens haar ministerschap vaak benadert door donoren die veel geld aan de Clinton Foundation gaven en graag een gesprek wilde.

Zo zou de kroonprins van Bahrein, die 32 miljoen aan de Clinton Foundation doneerde, de 864x486rechterhand van Clinton, Huma Abedin, hebben benadert om een privé afspraak met Clinton te regelen. Abedin, die in 1996 een baantje in het Witte Huis wist te bemachtigen, werd de rechterhand van Clinton toen zij senator werd en verhuisde ook mee met Clinton naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze heeft nu ook een belangrijke positie in het campagneteam van Clinton, is zeer loyaal en is één van Clintons belangrijkste adviseurs. Maar Abedin werkte ook voor de Clinton Foundation. Er is nu ophef ontstaan rondom de rol van Abedin bij de stichting. Ze zou er voor hebben gezorgd dat de Bahreinse kroonprins Salman via de stichting snel een persoonlijke afspraak met Clinton kon regelen. Nu denkt men dat er wellicht meer aan de hand is en er wellicht sprake is geweest van belangenverstrengeling tussen Clinton in haar rol als minister en de Clinton Foundation. Elk bewijs daarvoor ontbreekt. Maar als een grote donor niet via de reguliere weg Hillary Clinton te spreken krijgt en dan vervolgens Abedin benadert en dan binnen 48 uur bij Clinton aan tafel zit zorgt dat wel voor scheve gezichten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal overigens pas na de verkiezingen een overzicht van de afspraken die Clinton als minister had openbaar maken.

De Associated Press pakte groot uit, maar uiteindelijk bleken 85 van de 154 mensen die afzonderlijk met Clinton spraken ook geld te hebben gedoneerd aan de Clinton Foundation, terwijl Clinton met meer dan 1700 officials sprak tijdens haar ministerschap. De Clinton Foundation heeft al aangekondigd dat als Clinton president wordt de stichting geen geld meer zal accepteren van buitenlandse organisaties en grote bedrijven.

Dit nieuws draagt bij aan de onbetrouwbaarheid van Clinton. Op de peilingen lijkt dit nieuws geen invloed te hebben. Clinton ligt ruim voor op Trump in verschillende belangrijke staten. Maar de sfeer van onbetrouwbaarheid en belangenverstrengeling schaden het imago van Hillary Clinton. De e-mails en de rol van de Clinton Foundation blijven Clinton maar achter volgen en dat op zijn zachts gezegd geen goede ontwikkeling.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.