Hete nazomer

Over precies twee maanden gaat Amerika naar de stembus. Labor Day, dat altijd op de eerste maandag in september is, is officieel de kick off van de landelijke campagne. En het belooft een hete nazomer te worden, of Indian Summer, zoals de Amerikanen het noemen.

De campagne zal nog harder worden en zullen nog meer campagne bijeenkomsten worden 151103134003-donald-trump-portrait-full-169gehouden in swing states, zoals Ohio, Pennsylvania, Virginia en Florida. Het wordt een ware uitputtingsslag. In de peilingen heeft Clinton in swing states een grote voorsprong op Trump. Landelijk is het verschil kleiner. Wil Trump een kans maken om in het Witte Huis te komen dan moet hij belangrijke swing states als Florida en Ohio winnen.

De hoogtepunten van de campagne deze laatste 2 maanden zijn de presidentiële debatten die plaats vinden tussen Donald Trump en Hillary Clinton. Trump en Clinton zullen drie keer met elkaar debatteren. Zij kruisen de degens op 26 september en op 9 en 19 oktober. De vice-presidentskandidaten, Tim Kaine en Mike Pence debatteren één keer met elkaar op 4 oktober.

De debatten zullen zorgen voor vuurwerk. Trump en Clinton hebben een totaal andere <> on December 6, 2013 in Washington, DC.visie en plannen voor Amerika en de koers die ze willen gaan varen. De debatleiders zullen vooral in gaan op de inhoud van de plannen, maar verwacht van de kandidaten ook persoonlijke aanvallen. Clinton is zich druk aan het voorbereiden op de debatten en dat is geen gemakkelijke opgave. Hoe reageer je op iemand die steeds van standpunt lijkt te wisselen en onvoorspelbaar is. Dat is lastig voorbereiden. De debatleiders zijn zorgvuldig gekozen en vertegenwoordigden alle grote media, om partijdigheid te voorkomen. De debatleiders zijn afkomstig van NBC, CBS, ABC, CNN en Fox News.

De komende twee maanden, ook wel de home stretch genoemd, zullen Trump en Clinton er alles aan doen om de zwevende kiezer voor zich te winnen. Dat betekent nog meer campagne spotjes, fundraisers, bijeenkomsten en heel veel handen schudden.

Beide kandidaten zijn zeer impopulair bij veel kiezers en dat biedt kansen voor outsiders. De kandidaat van de Libertarische partij, Gary Johnson, doet het verrassend goed en schommelt zo rond de 10 procent. De kandidaat van de Green Party, Jill Stein, komt niet verder dan 2 procent. Maar de impopulariteit van Trump en Clinton, zou er voor kunnen zorgen dat kiezers op Johnson of Stein gaan stemmen. En een stem op Johnson kan Trump wellicht een paar procent in sommige staten schelen.

Het belooft hoe dan ook een hete nazomer te worden. En dat komt niet door de temperatuur.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Mike Pence, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.