Onbetrouwbaar en ongeloofwaardig

Als Hillary Clinton de presidentsverkiezingen op 8 november verliest heeft ze dat voor een groot deel aan zichzelf te danken. De kans dat Clinton verliest van Donald Trump is reëel, zeker gezien de grote daling in de peilingen in de belangrijke swing states.

Het probleem van Clinton is dat ze door een groot deel van de kiezers wordt gezien als onbetrouwbaar, niet transparant, afstandelijk en niet eerlijk. En dat is zeer groot probleem en dat kan Clinton de overwinning kosten.

Na al het gedoe rondom haar e-mailserver, waarvan e-mails werden verstuurd die download (2)vertrouwelijk waren en die alleen via het account van het ministerie van Buitenlandse Zaken zouden mogen worden verstuurd en de FBI besloot Clinton niet te vervolgen kwam de Clinton Foundation in opspraak. In ruil voor een donatie van miljoenen dollars aan de stichting kregen de gulle gevers, vaak regering officials, exclusief toegang tot Clinton toen ze minister was. Dit werd allemaal achtergehouden en het woord transparantie lijkt in het woordenboek van Clintons niet voor te komen.

Toen Clinton tijdens een fundraiser de mensen die op Trump stemmen “deplorable” noemde en tijdens de herdenking van de aanslagen van 11 september de ceremonie vroegtijdig moest verlaten vanwege ‘oververhitting’ bleek dat Clinton al dagen voor de herdenking een longontsteking te hebben. Maar omdat eerlijk te melden zei Clinton dat alles goed met haar ging. Uiteindelijk moest ze aantal dagen rust nemen. Het zorgt er voor dat haar geloofwaardigheid ernstige schade oploopt. De speculaties rondom haar gezondheid die door de Trump-aanhang werden verspreidt zorgen voor nog meer onrust.

De campagne van Clinton is nerveus en hoopt dat Clinton nu helemaal herstelt is als het eerste presidentieel debat wordt gehouden. De onbetrouwbaarheid, het achterhouden van informatie en de afstandelijkheid zorgen er voor dat Clinton daalt in de peilingen en maar het haar maar niet lukt om afstand van Donald Trump te nemen.

Trump is slim en wenste Clinton beterschap en hoopt dat ze weer snel op campagne zou clinton close upgaan. Vervolgens maakte Trump bekend dat hij nu wel gelooft dat president Obama in Amerika is geboren. Sinds 2011 zei Trump dat hij niet gelooft dat Obama in Amerika is geboren. De zogenoemde birther movement die onder andere twijfelde aan de echtheid van het geboortebewijs van Obama werd door Trump steeds aangewakkerd. Maar nu gelooft Trump wel dat Obama in Amerika is geboren en zei hij dat Hillary Clinton de birther theorie is gestart.

Dat Trump ineens van standpunt verandert (en het is niet de eerste keer) zegt ook iets over de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van hem. Donald Trump wordt ook door een groot deel van het electoraat gezien als onbetrouwbaar en zijn pad naar het Witte Huis is smaller dan dat van Clinton. Dat komt omdat Trump er maar niet in lijkt te slagen om zwarte Amerikanen, latino’s en andere minderheidsgroepen aan zich te binden. Trump heeft deze groepen gedurende zijn campagne beledigd en geschoffeerd en probeert nu deze groep kiezers aan de boren, maar tot nu tevergeefs.

Het feit dat beide kandidaten worden gezien als onbetrouwbaar en ongeloofwaardig zorgt er voor dat het moeilijk is te voorspellen wie de verkiezingen gaat winnen. Geeft de Amerikaanse kiezer, ondanks alle gebeurtenissen, Clinton het voordeel van de twijfel of kiest men voor iemand zonder enige politieke ervaring en met onrealistische plannen?

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Trump/Donald Trump en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.