Ontkenning

Het debat tussen Tim Kaine en Mike Pence, respectievelijk de Democratische en Republikeinse vice-presidentskandidaten, was misschien wel één van de saaiste debatten tussen running mates de afgelopen jaren. Er keken minder mensen naar het debat dan in 2008 en 2012. Nu zijn Tim Kaine en Mike Pence degelijke politici en zijn zeker in tegenstelling tot Donald Trump niet zo ontvlambaar.

Ondanks dat de beide kandidaten ‘saai’ zijn was het debat toch interessant. Kaine was feller dan Pence en koos voor de aanval. Kaine had het niet zo zeer over Pence, maar haalde alle uitspraken van Trump aan. De belediging van Mexicanen en hoe Trump over vrouwen spreekt. Pence was slim en ging daar niet op in, maar ontkende steeds dat Trump dat allemaal heeft gezegd. Pence op zijn beurt viel Hillary Clinton aan op onder andere haar e-mails. Hoewel Pence Donald Trump niet verdedigde nam hij ook geen afstand van de uitspraken van Trump.

Maar op één punt verschilde Pence toch van mening met Trump. Trump is een fan van de Russische president Vladimir Poetin. Trump noemde Poetin een sterke leider en president Obama een zwakke leider. Hoewel Pence ook Poetin een betere leider vindt dat Obama nam Pence toch afstand van de ‘bromance’ tussen Trump en Poetin. Pence gaf aan dat Amerika sterker moet optreden tegen Rusland, terwijl Trump het daar helemaal niet over heeft.

Verder was het debat niet echt memorabel, behalve dat Pence de campagne van Clinton beschuldigde van een insult driven campaign, wat er op neer komt dat Clinton meer mensen heeft beledigd dan Trump. Pence bleef alles wat Kaine over Trump zei maar ontkennen.

Mike Pence werd tot winnaar van het debat uitgeroepen, maar of hij daar blij mee is, is de vraag. Het debat tussen de running mates heeft nauwelijks invloed op de peilingen. Pence heeft de schade die Trump opliep tijdens het debat met Hillary Clinton enigszins goed gemaakt en heeft wellicht de traditionele conservatieve Republikeinse kiezers die eigenlijk niets van Trump moeten hebben voor zich gewonnen. Pence heeft wellicht ook aan zijn eigen carrière gedacht en er zijn zeker veel Republikeinen die liever hem in het Witte Huis zien dan Donald Trump. Maar beide kandidaten maakten geen fouten.

Het tweede debat tussen Trump en Clinton zal er minder rustig aan toegaan en in dat debat moet Trump scoren en de verwachting is dat hij helemaal los gaat.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mike Pence, Nieuws/Amerika/VS, Rusland en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.