Trump gaat beloften breken

De contouren van het presidentschap van Donald Trump worden steeds meer zichtbaar. De kabinetsleden die hij tot nu benoemd geeft aan welke koers hij wil gaan varen. Maar Trump heeft ook aangegeven dat sommige dingen die hij riep tijdens de campagne niet gaat uitvoeren. De soep wordt dus niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Met welke verkiezingsbeloften gaat Trump breken?

Als een soort tegemoetkoming aan alle kiezers die op Hillary Clinton hebben gestemd en om het land te verenigen en zo presidentieel proberen over te komen heeft Trump aangegeven geen speciale aanklager aan te stellen om onderzoek te doen naar Clinton en haar email-server. Tijdens de campagne zei Trump nog dat Clinton achter de tralies hoorde en scandeerde zijn aanhang bij campagne bijeenkomsten “Lock her up!” Maar Trump ziet er nu toch van af om een onderzoek naar Clinton in te stellen.

Een tweede belofte die Trump waarschijnlijk niet gaat waar maken is de bouw van de muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. Trump heeft gezegd dat deze muur door Mexico moet worden betaald. Maar de Mexicaanse regering heeft al aangegeven dat men dat niet gaat doen. De muur kost miljarden en de vraag is of het Congres akkoord gaat met een begroting waar dat in staat. Men zal zich afvragen of dit echt gaat helpen. Op grote plekken langs de grens staan al hekken en dat heeft tot nu niet echt geholpen. En waar wil men het geld vandaan halen om de bouw van de muur te bekostigen?

Aansluitend op de bouw van de muur wil Trump alle 11 miljoen illegale immigranten uitzetten. Hij wil beginnen met de 2 tot 3 miljoen criminele immigranten. De overige volgen dan later. Verschillende steden, waaronder Los Angeles, hebben al aangeven dat ze eventuele plannen om immigranten uit te zetten niet zullen uitvoeren. Dus ook deze belofte lijkt Trump niet te gaan waar maken.

Trump heeft ook aangegeven Obamacare niet geheel te willen af te schaffen, Tijdens zijn campagne riep hij dat hij de zorgwet van president Obama zou terug draaien en zou vervangen. Met wat werd nooit duidelijk, maar nu heeft Trump aangegeven dat hij toch naar de wet gaat kijken en dat hij belangrijke componenten wil houden.

Ook gaf Trump in een gesprek met de New York Times aan dat hij toch nog naar het klimaatakkoord van Parijs gaat kijken, waarvan hij eerder zei dat hij zich er niet aan zal houden.

Of Trump zomaar eenzijdig het vrijhandelsakkoord tussen Amerika, Canada en Mexico, NAFTA, kan opzeggen lijkt ook iets waar hij waarschijnlijk op terug zal moeten komen.

Maar de meeste Amerikanen hebben op Trump gestemd omdat hij banen terug gaat brengen. Trump heeft gezegd at hij 25 miljoen banen gaat creëren. Tijdens zijn campagne bleef onduidelijk hoe hij dat gaat doen. Maar het lijkt wel duidelijk dat een enorme belastingverlaging en veel geld uit trekken voor de Amerikaanse infrastructuur niet samen gaan. Dit zorgt voor een gigantisch begrotingstekort. En Republikeinen zijn altijd erg zuinig op de schatkist. Ook zullen enorme belastingverlagingen ten koste gaan van het MKB en grote bedrijven zullen niet automatisch hun productie terug naar Amerika brengen.

Dit zijn de belangrijkste verkiezingsbeloften die Donald Trump tijdens zijn verkiezingscampagne deed en waarom mensen mede op hem stemde. Of hij deze verkiezingsbeloften nu gaat waarmaken is dus maar zeer de vraag.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Klimaat, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.