Trump Update #3

De derde Trump Update heeft even geduurd, maar is er weer! In deze editie gaat het over het inreisverbod dat door het Hooggerechtshof voor 90 dagen is toegestaan. De wet wordt daarna getoetst. De Senaat kwam met een eigen versie van de zorgwet om Obamacare af te schaffen en te vervangen, nadat het Huis van Afgevaardigden instemde met haar versie van Trumpcare. De wet van de Senaat zorgt er voor dat er wordt bezuinigd op Medicaid, de rijkste 1 procent van de Amerikanen gaan er op voor uit en 22 miljoen Amerikanen die nu verzekerd zijn onder Obamacare of gebruik maken van Medicaid verliezen hun zorgverzekering. De wet is nog niet aangenomen omdat verschillende Republikeinse senatoren tegen zijn. Daarnaast stijgt de populariteit van Obamacare. Daarnaast viel Trump op Twitter twee presentatoren van de ontbijtshow Morning Joe van MSNBC aan. Vooral de vrouwelijke presentatrice moest het vanwege haar uiterlijk ontgelden. Dit zorgde voor woede bij Republikeinse senatoren die het twitter-gedrag van de president helemaal beu zijn. Trump heeft de senatoren juist nu nodig om zijn zorgwet door de Senaat te krijgen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.