Kapot

Het lijkt er op dat het beleid van president Donald Trump er op gericht is om veel dingen van zijn voorganger, president Barack Obama, om zeep te helpen. De titel van dit artikel doet misschien vermoeden dat alles slecht en kapot is in Amerika. Dat is niet zo, maar er zijn vier zaken die in dit artikel worden genoemd die de titel van dit artikel goed samenvatten. Hieronder komen ze allemaal aan bod.

Handelsverdrag TPP, regulering van Wall Street, DACA en het klimaatakkoord van Parijs. Het zijn allemaal besluiten van president Obama waar president Trump een streep doorheen heeft gehaald. Het doel van Trump is om alles waar de stempel of naam van Obama op staat kapot te maken. Het eerste onderwerp was de zorgwet, Obamacare. Maar de verschillende pogingen faalden. Maar het handelsverdrag TPP werd door Trump geschrapt en onlangs besloot Trump ook de regeling die er voor zorgt dat ongeveer 800.000 illegale immigranten, de zogenoemde Dreamers, in Amerika kunnen studeren en werken te schrappen. Het Congres heeft van de president 6 maanden gekregen om met een oplossing te komen voor de Deferred Action for Childhood Arrivals, zoals de wet officieel heet. Lukt dat niet dan eindigt DACA. Verschillende steden hebben al gezegd dat ze het besluit over DACA zullen aanvechten, De Dreamers leveren een groot deel aan de Amerikaanse economie. Ze hebben een eigen bedrijf, betalen belasting of dienen in het Amerikaanse leger. Maar Trump wil zo snel mogelijk al het beleid van Obama ongedaan maken.

Daarnaast is de relatie met de Republikeinen in het Congres, vooral met voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan en fractievoorzitter van de Senaat, Mitch McConnell, op zijn zachtst gezegd slecht. Trump uit via Twitter regelmatig felle kritiek op Ryan en McConnell en houdt zich niet aan de Republikeinse dogma’s en principes tot afschuw en wanhoop van de Republikeinen op Capitol Hill. Hij opereert steeds meer als een onafhankelijke en partijloze president. De relatie liep nog meer schade op toen Trump besloot om met de Democraten een deal te sluiten over het verhogen ven het schuldenplafond en zo geld vrij te maken voor de slachtoffers van orkaan Harvey en de wederopbouw van Texas en vooral Houston. Trump passeerde zijn eigen partijgenoten en ging met de Democraten in zee. Steeds meer Republikeinen keren zich van Trump af en met sommige Republikeinen is de relatie echt kapot.

Gaten in de wegen, roestige bruggen en slecht onderhoud van spoorwegen. De Amerikaanse infrastructuur is kapot en is toe aan een grote grondige opknapbeurt. Trump presenteerde zijn plannen om de Amerikaanse infrastructuur aan te pakken en op te knappen, maar toen hij dit presenteerde sneeuwde dit volledig onder door zijn uitspraken na de gebeurtenissen in Charlottesville. Hoewel de exacte plannen onduidelijk blijven moet er echt wat aan de infrastructuur gedaan worden. Veel wegen moet opnieuw geasfalteerd worden, bruggen zijn niet veilig omdat de stalen constructies roesten en hetzelfde geldt voor de spoorwegen.

Tot slot is alles in en rondom Houston ook kapot. De orkaan Harvey heeft alles verwoest. Veel mensen dakloos, huizen zijn onder water gelopen, auto’s zijn weg gespoeld en wegen zijn onbegaanbaar. Veel mensen zijn alles kwijt en wat ze hebben is zwaar beschadigd. Het kost jaren, misschien wel decennia, om alles weer op te bouwen. Een andere orkaan, Irma, heeft huis gehouden in Florida en ook daar is de schade groot.

Hopelijk is de titel van het artikel nu duidelijk. Ondanks dat veel kapot en verwoest is gebeuren er ook mooie dingen in Amerika. De hulp en medeleven voor de slachtoffers van orkaan Harvey is hartverwarmend.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Mitch McConnell, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Texas en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.