Vergeten

Tijdens zijn verkiezingscampagne zei Donald Trump dat hij opnam voor de gewone Amerikaanse burger. De mensen die vergeten waren door de elite in Washington. Trump zou zorgen dat de stem van de gewone burger weer gehoord zou worden.

Die belofte hebben ze in Puerto Rico ook gehoord, maar merken er vrij weinig van. President Trump bezocht onlangs Puerto Rico. Het eiland, wat een Amerikaans territorium is, is door orkaan Maria volledig verwoest. Er is gebrek aan alles. Water, medicijnen en alle communicatie ontbreekt.

Trump bezocht Puerto Rico na veel kritiek. In eerste instantie liet Trump via Twitter weten dat Puerto Rico niet echt op hulp hoefde te rekenen en dat het land de problemen over zichzelf had afgeroepen. De burgemeester van San Juan, de hoofdstad van het eiland, reageerde woedend. Ze wees Trump er op dat er mensen dood gingen. Trump beweerde ondertussen dat de hulp aan het getroffen eiland fantastisch verliep.

Maar na de aanhoudende druk besloot Trump dan alsnog het eiland te bezoeken.

Dat bezoek kan als rampzalig worden beschouwd. Trump schoffeerde de Puerto Ricanen. Zijn eerste reactie was dat het toch een fantastisch eiland was met heel mooi weer. Daar hebben de inwoners niets aan. Daarnaast merkte hij op dat Puerto Rico een behoorlijke aanslag pleegt op het budget van de Amerikaanse overheid. Vervolgens “feliciteerde” Trump Puerto Rico met het feit dat er slechts 16 doden zijn gevallen en dat de orkaan in Puerto Rico niet echt een orkaan was omdat het lang niet zo erg was als Katrina.

Het hele eiland ligt in puin, maar volgens Trump valt dat mee en verloopt de hulpverlening fantastisch. De werkelijkheid is anders, zo blijkt uit deze reportage van de NOS. De inwoners van Puerto Rico proberen te overleven.

In de ogen van Trump behoort Puerto Rico, zo lijkt het, niet tot Amerika, of althans niet volwaardig. Maar de inwoners zijn gewoon Amerikaans staatsburger, maar worden behandeld als tweederangs burgers.

Trump vergeet deze mensen, waar hij in zijn campagne beloofde om deze mensen een stem te geven en naar hen te luisteren. Daar behoorde de Puerto Ricanen blijkbaar niet toe. Pas laat hoorde Trump de stem van het Caraïbische eiland en tijdens zijn bezoek bagatelliseerde hij de ramp.

Trump is niet alleen Puerto Rico vergeten, maar zo zijn er meer mensen die door de regering Trump in de steek worden gelaten. Ook zijn vaste aanhang wacht nog steeds op de grote veranderingen die Trump beloofde.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Puerto Rico en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.