Sabotage

Whodunit? Wie is de hoge functionaris in de regering Trump die schrijft dat medewerkers het beleid van Donald Trump saboteren om te zorgen dat de impulsieve en onomkeerbare besluiten en fouten die Amerika schaden niet worden uitgevoerd? Het artikel dat verscheen in The New York Times deed heel wat stof opwaaien. Trump reageerde zoals gebruikelijk via Twitter.

Het artikel verscheen tegelijkertijd met het uitlekken van delen van het binnenkort te verschijnen boek van de gerenommeerde en gerespecteerde journalist Bob Woodward. In “Fear” schetst Woodward een Witte Huis waaronder Trump de chaos (nog steeds) regeert. Woodward onthulde samen met Carl Bernstein het Watergate-schandaal dat leidde tot het aftreden van president Richard Nixon.

Er zijn ondertussen verschillende boeken verschenen over Donald Trump in het Witte Huis en zijn regering. Zo publiceerde Michael Wolff het spraakmakende boek “Fire and Fury”, maar het werd als snel duidelijk dat sommige passages uit het boek waren aangedikt. Voormalig medewerkster Omarosa Manigault Newman schreef “Unhinged”. Maar sprak in interviews zichzelf regelmatig tegen.

Het boek van Omarosa was broddelwerk en het boek van Wolff stond vol met opmerkelijke zaken, maar de reputatie van Wolff was niet erg goed. Hij hield zich vooral met roddeljournalistiek bezig.

Woodward is in tegenstelling tot Wolff en Manigualt Newman een gerespecteerde journalist die in het verleden boeken schreef over Clinton, Bush en Obama en won de hoge journalistieke Pulitzerprijs. Wat opvalt, is dat Woodward tot dezelfde conclusie komt als de andere mensen, Trump is een impulsieve, onvoorspelbare, narcistische en ongeïnteresseerd president. Woodward sprak met meerdere anonieme bronnen en medewerkers in het Witte Huis.

Het Witte Huis doet het boek van Woodward, zoals het eerder deed bij andere boeken die verschenen, af als onzin. Voormalige medewerkers zouden hun hart hebben gelucht en zouden gefrustreerd zijn omdat ze zijn ontslagen en alles is gebaseerd op leugens.

Via de The Washington Post lekte al delen van het boek van Woodward uit. Stafchef van het Witte Huis, John Kelly had volgens Woodward Trump een “idioot” genoemd en volgens Kelly leven we in ‘Crazytown’ en is dit de ergste baan die hij ooit heeft gehad. Volgens minister van Defensie, James Mattis gedraagt Trump zich als een kind uit groep zes. Vervolgens kwamen allemaal officials met verklaringen om de beweringen van Woodward tegen te spreken. Zo heeft Kelly Trump nooit een “idioot” genoemd. Al hecht ik meer waarde aan wat Woodward schrijft dan wat het Witte Huis zegt.

Maar toen verscheen het opinieartikel in The New York Times. De persoon die het stuk schreef onderbouwd alleen maar wat in het boek van Woodward staat. Trump is onvoorspelbaar, scheldt medewerkers uit, is ongeïnteresseerd en tijdens vergaderingen houdt hij zich niet aan het onderwerp.

Het meeste opzienbarende is dat medewerkers hem tegenwerken en plannen van hem saboteren om Amerika en de Amerikaanse democratie te beschermen tegen grote fouten. Ze zorgen dat Donald Trump niet altijd zijn zin krijgt, Cruciale informatie wordt voor hem achter gehouden. Volgen de persoon die het artikel schreef zijn er nog “volwassenen in de kamer” die Amerika voor een ramp behoeden.

Het Witte Huis beseft inmiddels ook dat het artikel in The New York Times zeer schadelijk is. Daarom is de jacht geopend op de persoon die het artikel heeft geschreven. Het wakkert de paranoia van Trump verder aan. Trump roept zijn minister van Justitie, Jeff Sessions op om een onderzoek te starten omdat volgens Trump het om de nationale veiligheid gaat. Dat is onzin. Het boek van Woodward krijgt, voor het geval dat het nog niet was, door het artikel meer gewicht.

Wie het artikel heeft geschreven zal uiteindelijk wel bekend worden. Maar het artikel laat zien dat president Donald Trump onvoorspelbaar, narcistisch, ongeïnteresseerd is en totaal ongeschikt is om president te zijn. Zelfs zijn medewerkers vinden dat dus en saboteren daarom zijn beleid.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.