Herhaling

President Donald Trump lanceerde zijn herverkiezingscampagne in Orlando, Florida. Deze plek was niet zo maar gekozen. Florida is een belangrijke swing state. En wil Trump nog vier jaar in het Witte Huis zitten dan zal hij onder andere deze staat moeten winnen op 3 november 2020.

De zaal waar Trump zijn herverkiezingscampagne hield was bijna helemaal uitverkocht. Trump gaf uiteraard aan dat helemaal was uitverkocht en dat er buiten nog duizenden mensen stonden, Dat was niet het geval.

Maar wat vooral op viel aan de speech van Trump was dat het een herhaling was van wat hij al eerder heeft verkondigd. Het was een déjà vu. Het was een flashback naar 2016. De onderwerpen die hij tijdens de start van zijn campagne in 2015 in de Trump Tower verkondigde, kwamen nu ook weer voor bij. Immigratie, de fake news media die hij meteen vanaf het begin in zijn toespraak aanviel, de linkse Democraten en zelfs Crooked Hillary Clinton kwam weer voor bij. Dat laatste had te maken met het feit dat Trump nog geen idee heeft tegen wie van de 20+ Democratische kandidaten hij het moet opnemen en dan is zijn oude rivaal een ideaal mikpunt. Hij weet dat dit werkt bij zijn achterban.

Trump heeft vanaf zijn verkiezing in de verkiezingsmodus gestaan en deze officiële aftrap van zijn herverkiezingscampagne leverde niet echt nieuwe punten op. Het was een herhaling van wat we in 2016 en de afgelopen rallies hebben gezien. Maar zijn achterban zal er niet van wakker liggen. Zij vinden alles fantastisch. Over een punt is Trump er nog niet helemaal uit. Moet zijn slogan “Make America Great Again” blijven of moet het “Keep America Great” worden. Trump liet zijn achterban kiezen. Die leek te kiezen voor “Keep America Great”, maar Trump sloot toch af met “Make America Great Again.” Ook in dat opzicht was het een herhaling van 2016.

De campagne van 2020 zal smerig worden en Trump zal geen enkel middel schuwen om herkozen te worden. Hij zal nog meer leugens en onwaarheden gaan verkondigen en de Democraten zwart maken en ze afschilderen als radicale liberalen die van Amerika socialistische land willen maken. Zijn achterban die aanwezig was Orlando zal het allemaal geloven. Maar met alleen die achterban gaat Trump het niet redden. Trump zal toch met meer moeten komen dan in 2016. Zijn achterban wil echt resultaten zien. Een herhaling van zetten is niet genoeg.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.