De selfie-kandidaat

Senator van Massachusetts, Elizabeth Warren hield in New Hampshire geen grote campagnebijeenkomsten, maar koos er voor om op een kleine schaal een meer persoonlijke connectie te maken.

Warren hield een vraag en antwoord gesprek in het Opera House in Rochester, een kleine stad in het oosten van New Hampshire. Het Opera House is een theater met plek voor een zo’n honderd mensen.

Na de introductie door een vrijwilliger kwam Warren het podium op. Ze is energiek en straalt uit dat ze er zin in heeft. Op alle vragen die uit publiek komen geeft ze duidelijk antwoord. Warren legt zelfs uit dat ze punten van Kamala Harris en Julian Castro (kandidaten die al uit de race zijn gestapt red.) heeft overgenomen als een kiezer vraagt of ze plannen van andere kandidaten goed vindt.

Warren heeft de vragen niet van tevoren gezien. De vragen ontstaan spontaan en daarom dient Warren goed te luisteren en ontstaat er geen ingestudeerd verhaal. Dat is de kracht van de kleinschaligheid van de bijeenkomst.

Na afloop is het tijd voor de beroemde selfie met Warren. De selfie-rij is inmiddels een fenomeen. Het is een vast onderdeel van haar campagnebijeenkomsten. Je kunt met haar op de foto. Ook haar hond Bailey is er waar je ook nog mee op de foto kan. Warren neemt de tijd om te poseren met iedereen die dat wilt.

Warren eindigt uiteindelijk als vierde in New Hampshire en blijft steken onder de 10 procent van de stemmen. Ook in Iowa scoorde ze niet hoog. Haar boodschap over het tegen gaan van corruptie is belangrijk, maar trekt toch te weinig mensen. Warren is wel energiek en de sfeer in het theater is goed, maar voor de echt progressieve boodschap zullen kiezers toch voor Bernie Sanders kiezen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.