Een buitenbeentje

“Aloha”, zo begroet de Democratische afgevaardigde van Hawaï en presidentskandidaat Tulsi Gabbard haar publiek in Manchester. Gabbard, die geen kans maakt op de nominatie, neemt de tijd om de kiezers die in haar geïnteresseerd zijn toe te spreken.

In tegenstelling tot alle andere campagnebijeenkomsten waar Focus on America aanwezig was in New Hampshire vraagt Gabbard aan het begin aan de zaal hoeveel kiezers er Democraat, Republikein of onafhankelijk zijn. Wat opvalt, is dat het grootste deel van de mensen onafhankelijke kiezers zijn. Dit is belangrijk omdat kiezers in New Hampshire zich op de dag van de voorverkiezing nog kunnen registeren als Democraat of Republikein en nadat ze hun stem hebben uitgebracht zich weer als onafhankelijke kiezer kunnen registreren.

Vervolgens gaat het verhaal van Gabbard vrijwel alleen over het buitenlands beleid. Dit is logisch omdat Gabbard een groot deel van haar loopbaan in het leger heeft gediend in Irak. En ook nu dient ze nog in de Nationale Garde van Hawaï. Onderwerpen als infrastructuur of onderwijs komen niet aan bod. Wat opvalt, is dat ook de vragen uit de zaal allemaal over buitenlands (militair)beleid gaan en dan vooral over de oorlogen waar Amerika in is verwikkeld en de troepen in Syrië en Irak.

Omdat de opkomst laag is, er staat geen lange rij voor de deur en er waren genoeg zitplaatsen, is er genoeg ruimte voor vragen en is er tijd op met Gabbard op de foto te gaan. Tulsi Gabbard eindigt in New Hampshire ergens onderaan in de uitslag. Andere kandidaten, zoals Andrew Yang en Michael Bennet stapten uit de race, maar Gabbard gaat door. Tulsi Gabbard is het buitenbeentje deze verkiezingsrace.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.