Trump-virus

Er heerst een virus in Amerika. Het gaat hier niet om het coronavirus dat zorgt voor honderdduizenden doden en economische malaise, maar een ander virus dat wellicht nog gevaarlijker is. Het is een virus dat de democratische instituten en het Amerikaanse rechtssysteem infecteert.

Bij beelden van een land dat het leger inzet tegen haar eigen burgers, de legitimiteit van verkiezingen in twijfel trekt, straffen van veroordeelde criminelen schrapt en de media als ‘vijand van het volk’ bestempelt zou je denken aan landen als Rusland, Turkije of China. Maar dit is Amerika. Het Amerika van Donald Trump.

Amerika verandert onder Donald Trump langzaam in een autocratie. De democratie wordt ondermijnt. Trump probeert democratische federale systemen te ontmantelen. Mensen die onderzoek doen naar de president of interne waakhonden van verschillende ministeries worden ontslagen en vervangen door lakeien die loyaal zijn het totalitaire beleid uitvoeren zonder zich af te vragen of dit legitiem is en wat de gevolgen zijn. De regels worden verbogen of overtreden met als doel tegenstanders uit te schakelen.

Angst, verdachtmakingen, het zaaien van chaos en verdeeldheid gebruiken totalitaire regimes en leiders om het volk onder de duim te houden. Zo kunnen ze hun macht behouden en hun eigen doelen bereiken. Donald Trump gebruikt die tactiek ook. Hij wakkert angst en haat aan tegen immigranten en Amerikanen die niet denken zo als hij. Trump suggereert dat sommige (lees: linkse) Amerikanen Amerika haten en mensen indoctrineren met anti-Amerikaanse ideeën en het land willen veranderen en in chaos zullen storten. Het Amerika van Donald Trump bestaat uit witte Amerikanen. Minderheidsgroepen passen niet in de American Dream die Donald Trump voor ogen heeft. In de American Dream van Trump is geen plaats is voor arme, zwarte, latino, Aziatische en LGBTQ Amerikanen.

Met geweld vreedzame protesten opbreken en het leger naar steden sturen om demonstranten zonder enige reden op te pakken past niet in Amerika. De uitslag of de legitimiteit van de verkiezingen bij voorbaat in twijfel trekken is anti-Amerikaans. Het rechtssysteem corrumperen om te zorgen dat eventuele ongevallige zaken niet naar buiten komen en gebruiken voor vriendjespolitiek is anti-Amerikaans.

Donald Trump misbruikt het presidentschap om te doen wat hij wil. Hij heeft vanaf het begin een virus los gelaten dat Amerika langzaam heeft geïnfecteerd en zo doende heeft verandert. Een man die puur voor persoonlijk gewin in het Witte Huis zit en het doel heeft om de verschillende groepen in de Amerikaanse samenleving tegen elkaar op te zetten omdat hij denkt dat dit zorgt voor zijn herverkiezing, is ongeschikt om Amerika te leiden. En zo lang Trump in de Oval Office zit kan het virus zich verder ontwikkelen. En kan het vitale onderdelen van de Amerikaanse maatschappij infecteren en zorgen voor grote schade.

Amerika is geïnfecteerd met het Trump-virus. Het vaccin heeft de Amerikaanse kiezer op 3 november in handen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.