Politieke lockdown

De Amerikaanse politiek zit al jaren op slot. Democraten en Republikeinen hebben hun politieke stellingen ingenomen en zetten hun hakken in het zand. In een economische en gezondheidscrisis wordt dit pijnlijk zichtbaar. Er is tijdens de coronacrisis niet alleen van een economische lockdown sprake, maar ook sprake van een politieke lockdown.

De Democraten en de Republikeinen onderhandelen al weken over een nieuw economisch steunpakket. Maar omdat de partijen totaal verschillende ideeën hebben over hoe ze de Amerikaanse bevolking kunnen helpen en de economie weer aan de praat kunnen krijgen lukt het maar niet om tot een akkoord te komen. De Amerikaanse burger is het kind van de rekening, want die kan geen boodschappen niet meer kopen en de huur niet meer betalen. Het gevolg is dat miljoenen Amerikanen afhankelijk zijn van de voedselbank en uit hun huis worden gezet.

Het is beschamend dat in een welvarend land als Amerika politici het niet eens kunnen worden over een pakket waar het leven van zoveel Amerikanen van afhangt.

Maar het is verkiezingstijd en dus staan de belangen van de gewone Amerikaanse burger even niet bovenaan het lijstje van prioriteiten. Men moet zichzelf profileren om de verkiezingen te winnen. Maar door de coronacrisis staan ook de politieke campagnes op een laag pitje. Alle campagne evenementen vinden online plaats via Zoomverbindingen. De conventies van beide partijen zijn virtueel en als gevolg van de lockdown waar Amerika in zit. Het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is zorgt er voor dat campagnebijeenkomsten worden stil gelegd.

Na de virtuele conventies gaat de presidentsverkiezingscampagne middenin een pandemie de laatste fase in. President Donald Trump heeft het steeds maar over wat Amerikanen te wachten staat als Biden aan de macht komt. Om zijn kiezers te mobiliseren creëert hij angst en zaait hij verdeeldheid. Als Joe Biden in het Witte Huis komt staat Amerika aan de rand van de afgrond en wordt de Amerikaanse manier van leven bedreigt. De campagne van Joe Biden heeft het over the soul of the nation en probeert een positiever beeld te scheppen.

Midden in een pandemie, een economie die is ingestort en een grote werkloosheid moet Amerika een keuze maken voor een nieuwe koers of een president die denkt op basis van angst en woede een tweede termijn te winnen. Wie wil er op dit moment in de schoenen van de Amerikaanse burger staan? Ik benijd de Amerikaanse kiezer niet.

Wat de uitslag ook wordt op 3 november, de politieke lockdown zal daarmee niet eindigen. Daarvoor is Amerika helaas te veel verdeeld.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.