Een groot contrast

Zo kan het dus ook! President Donald Trump en Joe Biden hielden in Nashville, Tennessee hun tweede en tevens laatste debat. En het contrast met het eerste debat was groot. Het was een goed, scherp en inhoudelijk debat. Trump had deze keer wel naar zijn adviseurs geluisterd en kwam rustig over. Het was een groot verschil met het vorige debat waar Trump alle debatregels aan zijn laars lapte en als een bulldozer tekeer ging. Dit debat was precies het tegenovergestelde.

De complimenten gaan naar de moderator van het debat, Kristen Welker. De journalist van NBC News leidde het debat in goede banen. Ze werd geholpen door een mute-knop, maar ze stelde goede vervolgvragen en vroeg door als de kandidaat niet antwoord gaf op de vraag.

Onderwerpen die onder andere aan bod kwamen waren de coronacrisis, buitenlandse invloed, gezondheidszorg, de economie, immigratie, racisme en het klimaat.

Hieronder de hoogtepunten van het debat.

Er is geen duidelijke winnaar van het debat aan te wijzen. Al bleek uit een peiling van CNN onder mensen die het debat hadden gekeken dat 53 procent vond dat Joe Biden had debat had gewonnen. Negenendertig procent vond dat Trump het debat had gewonnen.

Zowel Trump als Biden hadden goede en minder goede momenten. De winnaar is de twijfelde kiezer. Die heeft twee kandidaten gezien die totaal andere plannen hebben waardoor het duidelijk is dat er op 3 november echt iets valt te kiezen.

In de peilingen zal er waarschijnlijk niet veel veranderen. Presidentiële debatten hebben niet zo veel invloed op de verkiezingsrace. Ook dit debat zal daar geen verandering in brengen. Er zijn nog weinig zwevende kiezers. De meeste kiezers hebben hun keuze al gemaakt en al meer dan 45 miljoen kiezers hebben al hun stem uitgebracht.

Dat twee totaal verschillende kandidaten toch een goed en inhoudelijk debat kunnen voeren is goed. Het feit dat er nog goed, scherp en fatsoenlijk gedebatteerd kan worden in Amerika, ondanks de grote verdeeld, is goed voor de democratie.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Immigratie, Klimaat, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.