Biden legt vaccinatieplicht op aan Amerikanen

Amerika krijgt de coronapandemie maar niet onder controle. President Joe Biden heeft daarom een drastisch besluit genomen. Hij ontvouwde een plan om Amerika uit de coronacrisis te leiden en zal een presidentieel decreet tekenen waardoor hij maatregelen kan opleggen om te zorgen dat meer Amerikanen zich laten vaccinereen of zich uitgebreid laten testen. De Delta-variant grijpt nog steeds om zich heen en per dag overlijden er 1.500 mensen aan het coronavirus. Van de mensen die in het ziekenhuis belanden met corona is 90 procent niet gevaccineerd. En Biden wil zo snel mogelijk het coronavirus verslaan en neemt daarom grote maatregelen.

De belangrijkste maatregelen op een rij:

  • Werkgevers van bedrijven waar 100 of meer werknemers in dienst zijn worden verplicht om die werknemers te laten vaccineren of ze worden wekelijks getest. Grote Amerikanen als Delta Airlines en Walt Disney hebben dit al ingevoerd.
  • Werknemers krijgen door betaald als ze voor een vaccinatie verlof moeten opnemen.
  • Vaccinatie is verplicht voor alle werknemers van instituties van de federale overheid en alle bedrijven en toeleveranciers die met of voor de federale overheid werken.
  • Vaccinaties voor meer dan 17 miljoen mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.
  • Concertzalen, stadions en andere grote entertainment centra mogen alleen mensen binnen laten die getest zijn.
  • De zogenoemde booster shots zijn voor alle Amerikanen beschikbaar als deze zijn goedgekeurd door de FDA.

In het kort komt het erop neer dat Biden verschillende groepen Amerikanen verplicht om zich te laten vaccineren.

Ook voor scholen kondigde president Biden maatregelen aan. Hij gaf aan dat hij leerlingen en studenten wil beschermen. Zo wil Biden dat staten een vaccinatie eis in stellen voor docenten. Daarnaast moeten leerlingen en studenten regelmatig worden getest. En Biden zal de FDA vragen om te kijken of kinderen onder de 12 jaar ook kunnen worden gevaccineerd.

Met vaccinatieplicht neemt Biden een grote gok. Amerikanen zijn gehecht aan hun vrijheid en willen niet dat federale overheid verplichtingen oplegt en de vrijheid inperkt. Verschillende staten zullen dan ook protesteren en het kan zijn dat er partijen zijn die dit willen aanvechten tot aan het Hooggerechtshof. En de kans is groot dat het Hooggerechtshof zegt dat de maatregelen van Biden in strijd zijn met de Grondwet. De keuzevrijheid van Amerikanen staat hoog in het vaandel en inbreuk daarop zou voor het conservatieve Hooggerechtshof wel eens te ver kunnen gaan.

Dat Biden deze maatregelen nu aankondigt is wel te begrijpen. De Amerikanen willen terug naar een normaal leven en Biden hoopt dat met het tekenen van dit presidentiële decreet Amerika weer snel terug naar normaal kan. Toch zal het mensen die zich om wat voor reden niet laten vaccineren niet over de streep trekken. Zij zullen zeggen dat de federale overheid hun vrijheid afneemt. Maar voor twijfelaars zal dit misschien een reden zijn om toch een prik te halen. En op die groep gokt Biden.

Feit is dat vaccinatiegraad in Amerika erg verschilt. In zuidelijke staten ligt de vaccinatiegraad veel lager dan in andere delen van het land. En staten als Florida en Texas laten ondanks dat de besmettingsgetallen oplopen veel coronamaatregelen los. En dat zorgt er mede voor dat Amerika nog niet af is van de coronapandemie.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.