Verkiezingen: Vier interessante races

Over zeven maanden, op 8 november 2022, gaat Amerika naar de stembus voor de tussentijdse verkiezingen. De Amerikanen stemmen voor afgevaardigden van het Huis van Afgevaardigden. Alle leden worden opnieuw gekozen. Ook wordt een derde van de senatoren in Senaat opnieuw gekozen.

Gezien de lage populariteit van Joe Biden, die onder andere het gevolg is van de hoge inflatie en het feit dat veel van zijn plannen zijn vast gelopen in het Congres, is de kans groot dat de Republikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden zullen overnemen. De Democraten hebben een nipte meerderheid en zullen die hoogstwaarschijnlijk niet kunnen vasthouden. In de Senaat is de verhouding 50-50. Of de Democraten daar al hun zetels kunnen vasthouden is ook onzeker.

Naast verkiezingen voor het Congres worden er in verschillende staten verkiezingen gehouden voor het gouverneurschap en andere lokale overheidsfuncties.

Focus on America volgt de verkiezingen op de voet en licht hier een aantal races er uit die interessant zijn om te volgen.

Alaska

Sarah Palin. Kent u haar nog? De voormalige gouverneur van Alaska en running mate van John McCain tijdens de presidentsverkiezingen van 2008 heeft aankondigt dat ze mee gaat doen aan de verkiezingen om de zetel van de onlangs overleden Don Young in te nemen. Young had decennia de enig zetel van Alaska in het Huis van Afgevaardigden en was in 2020 voor herkozen voor zijn 25ste termijn. Palin wil nu deze zetel. Ze heeft de steun van Donald Trump. Maar of Palin een kans maakt is de vraag. Er doen namelijk maar liefst 50 kandidaten mee om die zetel. Maar interessant is het wel. Met Palin is de kans op spektakel groot.

Wyoming

Een andere race voor het Huis van Afgevaardigden is die van de Republikeinse Liz Cheney in Wyoming. Cheney is één van de felste tegenstanders van Donald Trump. Dat kostte haar een leiderschapspositie in het Huis van Afgevaardigden. Daarnaast zit Cheney, samen met nog een Republikein, in de commissie die onderzoek doet naar de Capitool-bestorming de gebeurtenissen op 6 januari 2021. Donald Trump heeft zijn steun voor de uitdager van Cheney, Harriet Hageman, uitgesproken.

Donald Trump spreekt in veel verkiezingsraces zijn steun uit voor kandidaten die in zijn straatje passen en die volledig zijn lijn volgen. Ze geloven dat de verkiezingen van Trump zijn gestolen en belijden het MAGA gedachtegoed vol overgave. Of de steun van Trump genoeg is om te winnen zal op 8 november blijken.

Texas

Een andere race die interessant is om te volgen is de strijd om het gouverneurschap van Texas. De Republikeinse gouverneur Greg Abbott wordt uitgedaagd door de Democraat Beto O’Rourke. En die naam kennen we nog. O’Rourke was in 2020 presidentskandidaat, maar moest al snel de handdoek in de ring gooien. In 2018 verloor hij net de race voor een Senaatszetel van Ted Cruz. Nu wil O’Rourke dus gouverneur worden van de Lone Star State. Het zal niet eenvoudig worden. De laatste keer dat Texas een Democratische gouverneur had was in 1994. Ann Richards verloor toen van George W. Bush. Het belooft een spannende race te worden.

Georgia

Een andere gouverneursrace die nauwlettend wordt gevolgd is die in de staat Georgia. De Democratische Stacey Abrams gaat opnieuw proberen om de Republikeinse gouverneur Brian Kemp te verslaan. Ze deed in 2018 ook mee en verloor slechts met 55.000 stemmen van Kemp. Kemp won in Georgia onder andere door voter suppression om kiezers die op Abrams zouden stemmen het lastig te maken Zo werden kiezers zonder dat ze dat wisten van registratiepapieren geschrapt. Stacey Abrams heeft een naam opgebouwd als voorvechter van eerlijke verkiezingen en stemrecht en zorgde in 2020 voor een grote opkomst onder haar achterban. Mede door haar harde werk won Biden de Peach State.

De bovengenoemde races zijn interessant om te volgen omdat er veel op het spel staat. Maakt Sarah Palin echt een kans? Helpen de aanvallen van Trump op Liz Cheney? En krijgt Texas een Democraat als gouverneur? En lukt het Stacey Abrams deze keer wel? Deze races zal Focus on America nauwlettend gaan volgen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alaska, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Georgia, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, Texas, Wyoming en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verkiezingen: Vier interessante races

  1. Pingback: Geen rode golf | Focus on America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.