Even geduld aub…

Er was eens een gouverneur van Florida. Die gouverneur is ultra conservatief is een cultuur oorlog  gestart en tegen alles wat in zijn ogen woke is. Hij is voor soepelere wapenwetten, strengere abortuswetten en tegen rechten voor de LGBTQI+ gemeenschap. En deze gouverneur wil president van Amerika worden. 

Ron DeSantis lanceerde zijn campagne op een aparte manier. Normaliter lanceren presidentskandidaten hun campagne met een videoboodschap of een evenement waar veel aanhangers zijn. DeSantis koos daar niet voor. Hij kondigde zijn kandidatuur aan via Twitter. In een gesprek met Elon Musk maakte hij bekend dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap in 2024. Maar de aankondiging verliep niet helemaal vlekkeloos. De Twitter-space haperde, de verbinding viel soms weg. Een slechte start dus en vervolgens ging het internet los op de slechte start van DeSantis. Trump reageerde en de campagne van Joe Biden twitterde een link met de tekst: ‘Deze link werkt wel.’ Het campagneteam van DeSantis zal dit zo snel mogelijk willen vergeten. Maar een slechte eerste indruk kan je lang achtervolgen.

Ron DeSantis werd in 2022 met een ruime meerderheid herkozen als gouverneur van Florida. Voordat hij gouverneur werd, was hij afgevaardigde in het Huis van Afgevaardigden. Hij studeerde rechten aan Yale en Harvard en werkte als jurist bij de marine in onder andere Irak en op Guantanamo Bay. Hij heeft als gouverneur veel bereikt, zeker omdat het parlement in Florida gedomineerd wordt door de Republikeinen. Alle voorstellen van DeSantis om bepaalde boeken te verbieden, een strenge abortuswet, werden allemaal genomen.

De Santis zal zich in zijn campagne ook richten op wat hij allemaal in Florida heeft bereikt. Maar of kiezers in Iowa en New Hampshire warm lopen voor zijn anti-woke beleid en zijn gevecht met Disney is maar zeer de vraag. Daarnaast komt DeSantis nogal afstandelijk over. Hij maakt moeilijk contact met mensen en is niet echt van de small talk. En een presidentskandidaat moet likeable zijn en benaderbaar zijn. En dat is DeSantis niet. In Florida kon hij rustig opereren, maar nu hij landelijk aan de bak moet en lastige vragen kan krijgen van journalisten wordt het een ander verhaal. De vraag is of hij dan overeind blijft.

In tegenstelling tot DeSantis heeft Donald Trump wel charisma en weet hij zijn publiek te boeien en op te zwepen. Het is de vraag of DeSantis ook enthousiasme kan oproepen. De campagne van DeSantis heeft de uitdaging om een duidelijk beeld van hem neer te zetten. DeSantis heeft 200 miljoen dollar  in kas en grote donoren achter zich, dus hij kan het zeker lang uithouden. 

Maar de start van zijn campagne was verre van succesvol. Wat voor impact dit zal hebben is afwachten, maar de rivalen van DeSantis, waaronder Trump, zullen zeker van deze error gebruik maken. 

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Florida, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ron DeSantis en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.