Obama helpt GOP

Terwijl de Republikeinen intern op zoek zijn naar een nieuwe politieke richting van de partij, zegt een consultant van de volgende generatie Republikeinen, de nieuwe garde van Republikeinen die het in de politieke toekomst moeten gaan doen, dat er een verenigd thema is dat alle Republikeinen bindt, namelijk: tegenstand tegen president Obama. Dit is natuurlijk een open deur, het is al lang bekend dat de Republikeinen fel tegen president Obama en het beleid van zijn regering zijn. Meer invloed op het financiële systeem, de hervorming van de gezondheidszorg, het stimuleringsplan om de economie te helpen, het zijn allemaal zaken waar de Republikeinen niets van moeten hebben. Daarnaast vinden de Republieken dat de regering Obama te veel geld uitgeeft. Men vergeet wel te melden dat de regering Bush nog meer geld uitgaf, zodat de regering Obama met een begrotingstekort zit dat zijn weerga niet kent en de Verenigde Staten een enorme staatsschuld hebben.

“Well, the greatest thing to ever happen to the Republican Party is Barack Obama”, aldus de Republikeinse consultant David All afgelopen week tegenover Mark Preston en Lisa Desjardins in een interview met CNN Radio. All behoort tot de volgende generatie (Republikeinse) politieke strategen waar de oude garde naar kijkt. Deze nieuwe generatie moet helpen om een sociaal netwerk op te bouwen en de technologische kloof (lees: geld binnen halen via internet, berichten versturen via Twitter, etc.) te dichten die er is met de Democraten. De zogenoemde grassroots movement waarvoor Obama zorgde is een zeer machtig wapen. Democraten investeerden in het opbouwen van zo’n grassroots movement. Via online communities en andere netwerken op het web hebben de Democraten een zeer grote voorsprong ten opzichte van de GOP. All zegt dat Obama’s voorstel om de overheid een invloed en aandeel krijgen in de hervorming van de gezondheidszorg er voor zorgt dat de Republikeinse partij “to galvanize its online community.”

I think there is a lot of concern, and what that’s doing is getting the conservative and the Republican grassroots to come together and to form a united front saying that we are against someone”, aldus All. “And that’s really what helped the Democrats. It was … this basic idea of opposition to George W. Bush.” De hand van Obama in de huizencrisis, de bankenwereld en Detroit (de auto industrie) heeft er toe bijgedragen dat de Republikeinen nu een gezamenlijk doel hebben en voorkomt dat er een scheur binnen de partij ontstaat over sociale onderwerpen, al moeten die toch eens aan bod komen. All benadrukt dat de GOP in loopt in de strijd wie de baas is op het web, want de Republican National Committee “is engaged in a very aggressive online effort.” “There is a lot of energy, and we are catching up”, aldus de GOP consultant. Dus Obama helpt de Republikeinen indirect.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Staatsschuld en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.