Obama vs Fox News

In de Amerikaanse media wordt door verschillende commentatoren en columnisten gezegd dat de media niet kritisch genoeg zijn op de regering Obama. Afgelopen week wees president Obama deze suggesties van de hand en kon hij het niet laten om kritiek te uiten op één kabel nieuwszender in het bijzonder.

“It’s very hard for me to swallow that one”, aldus de president tegenover CNBC toen hem werd gevraagd of hij denkt dat de “media is too easy on him.” “First of all, I’ve got one television station entirely devoted to attacking my administration.” De interviewer dacht dat Obama refereerde aan Fox News en Obama zei dat hij het wel eens was met de suggestie van de interviewer. “Well, that’s a pretty big megaphone”, aldus Obama. “And you’d be hard-pressed, if you watched the entire day, to find a positive story about me on that front. We welcome people who are asking us some, you know, tough questions”, aldus Obama. “And I think that I’ve been probably as accessible as any president in the first six months–press conferences, taking questions from reporters, being held accountable, being transparent about what it is that we’re trying to do. I think that, actually, the reason that people have been generally positive about what we’ve tried to do is they feel as if I’m available and willing to answer questions, and we haven’t been trying to hide them all”, aldus de president. Obama maakte onlangs tijdens het Correspondents Dinner in het Witte Huis nog een grap over de berichtgeving rondom zijn persoon en zijn regering. Obama zei toen: “Most of you covered me; all of you voted for me, apologies to the Fox table.”

Voor meer informatie over de berichtgeving van Fox News klik op de kop Media op dit weblog. Daar is een essay geplaatst hoe over wat nieuws is volgens Fox, de transparantie en objectiviteit van de rol en invloed van de media daarin.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.