How to spend your summer vacation

President Obama maakte afgelopen week een nieuw service initiatief bekend. Het is bekend dat de regering Obama Amerikanen oproept in hun eigen buurt of wijk bij elkaar te komen en over allerlei zaken praten. Je nodigt de buren uit en praat over de hervorming van de gezondheidszorg, Gitmo, etc. Obama won de verkiezingen onder meer omdat op lokaal niveau vrijwilligers actief werden om voor Obama te flyeren, de deuren langs gingen, etc. Organizing for America is wellicht het bekendste voorbeeld (zie Links).

Obama maakte dus een zogenoemde community service bekend. De focus van het initiatief ligt op onderwerpen ten aanzien van het binnenlandse beleid van de regering Obama, namelijk: onderwijs, gezondheidszorg, energie en de economie weer op de rails krijgen. “[W]e cannot do this alone here in Washington”, aldus Obama in een video boodschap waarin hij “United We Serve” lanceerde. “We can rebuild our schools, but we need people to be mentors and tutors . . . we need volunteers in our hospitals and communities . . .we need people to use energy-efficient products in their homes and train for the green jobs in the future”, aldus Obama. “…[W]e need to build a new foundation for economic growth in America”, aldus de president. De campagne begint op 22 juni en duurt tot 11 september (de herdenking van 9/11), een dag die Obama doopte in “The National Day of Service and Remembrance”, een dag waar community service wordt gestimuleerd. Als onderdeel van de nieuwe campagne, lanceerde de regering Obama www.serve.org. Op de website kunnen mensen zich registreren voor projecten in hun buurt of woonwijk en kunnen ze met andere vrijwilligers in contact komen. “United We Serve” wordt bestuurd en gecontroleerd door de Corporation for National and Community Service, een landelijke organisatie die zich bezig houdt met het ondersteunen van community service en vrijwilligerswerk. Obama roept dus mensen op in de zomervakantie vrijwilligerswerk te doen en mee te doen aan projecten om buurten en woonwijken op te knappen. Een nuttige manier om je vakantie in te vullen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.