Vette hap

First Lady Michelle Obama geeft toe dat ze dol is op junkfood. “Frieten, hamburgers, taart, laat maar komen. Ik zou heel ongelukkig worden als ik niet meer zou kunnen eten wat ik lekker vind!”, aldus de First Lady. Die liefde heeft wel een keerzijde: zwaar sporten om de calorieën weg te werken. In het geval van Michelle Obama is dat fitnessen om half vijf ’s ochtends, zo meldt het Algemeen Dagblad. “Er zijn zoveel fantastische bakkerijen hier in Washington. Op een gegeven moment was er taart bij elke maaltijd. Dus moest ik grenzen stellen voor mezelf. Ondertussen heb ik een evenwicht gevonden”, aldus Michelle.

De dochters van Michelle Obama, Malia (11) en Sasha (8) zijn een reden om junkfood toe te laten.”Ik wil dat ze opgroeien zonder obsessief met eten bezig te zijn. Daarom wil ik junkfood ook niet verbieden, maar ik leer ze wel nadenken over hun keuzes. Als Malia vraagt of ze taart wil, vraag ik: “Heb je gisteren al taart gehad? Dus wat denk je zelf?” En dan trekt ze haar eigen conclusies: “Elke dag taart eten is niet goed voor mij.”

De uitspraken staan haaks op de boodschap die de First Lady uitdraagt. Ze wil graag dat de Amerikanen veel gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. “As we look at tackling some of the biggest health problems that our nation faces, like obesity, diabetes, heart disease and related issues like access to primary care and preventative health services, I’ve realized that little things like a garden can actually play a role in all of these larger discussions”, aldus de First Lady onlangs tijdens de opening van de Freshfarm Farmers’ Market in Washington D.C. (zie bericht: Gezond eten).

Verder heeft Michelle Obama gezond eten gepromoot in het populaire kinderprogramma Sesamstraat. Binnenkort is de First Lady weer te gast in het programma. Michelle Obama zal groente uit eigen tuin promoten tijdens de 40ste verjaardag van Sesamstraat. Obama leert de bewoners van de wereldberoemde kinderstraat alles over gezond eten. Deze speciale uitzending van Sesamstraat gaat op 10 november in de Verenigde Staten in première, aldus het Algemeen Dagblad. Afgelopen week werkte Michelle in de eerste moestuin van het Witte Huis sinds de Tweede Wereldoorlog. De vijftig groentes en fruit die ze daar verbouwt, worden gebruikt in de keuken van het Witte Huis. Dus naast het promoten van gezond eten mogen de Amerikanen van Obama gewoon hamburgers, patat en  donuts blijven eten.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.