Gevangen Gitmo naar VS

De buitenlandse terreurverdachten die vast zitten in de gevangenis Guantanamo Bay op Cuba mogen uitsluitend naar de Verenigde Staten worden overgebracht voor een eventueel proces in Amerikaanse rechtbanken. Nadat het Huis van Afgevaardigden voor de maatregel stemde, stemde afgelopen week ook de Senaat voor de nieuwe wet, die nu door president Obama kan worden ondertekend, zo meldt het Algemeen Dagblad (zie ook bericht: Sluiting Gitmo iets dichterbij). Met de instemming van het Congres is weer een obstakel uit de weg geruimd voor de Amerikaanse regering, die het kamp in januari 2010 leeg wil hebben. Obama kondigde bij zijn aantreden aan dat hij het internationaal omstreden Guantanamo Bay binnen een jaar wil sluiten. Hij moet dan wel een oplossing vinden voor de ruim tweehonderd gevangenen. Een aantal Europese landen, waaronder Portugal, heeft al aangegeven dat het verdachten uit Guantanamo Bay wil opnemen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.