Herdenking schietpartij

President Obama prees afgelopen week de moed van de mensen die in actie kwamen tijdens en na de dodelijke schietpartij op de legerbasis Fort Hood in Texas. Hij deed dat in zijn wekelijkse radio- en internetboodschap die elke week wordt uitgezonden (zie video’s).

Amerika heeft “het ergste” gezien van wat mensen kunnen doen, maar ook “het beste”, aldus Obama. “Militairen en burgers zijn de gewonden te hulp geschoten, hebben hun kleren aan stukken gescheurd om wonden te verbinden en hebben de schutter neergeschoten terwijl ze zelf gewond waren”, aldus Obama. Door de schietpartij afgelopen week kwamen dertien mensen om het leven en vielen circa dertig gewonden. De dader, de 39-jarige Nidal Malik Hasan die als psychiater in het leger werkzaam was, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Hij is nog niet verhoord, zo meldt de Telegraaf.

Mogelijk uit vrees voor een anti-islamitische reactie in het land stond Obama stil bij de diversiteit van mensen in het leger. “Ze zijn Amerikanen van elk ras en geloof. Ze zijn christenen en moslims, joden en hindoes en ongelovigen. Ze zijn afstammelingen van immigranten en zelf immigranten. Ze geven de diversiteit weer die Amerika vormt.” De ouders van Hasan zijn Palestijnen die van de Westelijke Jordaanoever naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd. Familieleden van de dader hebben vol verbijstering gereageerd op de schietpartij, aldus de Telegraaf.

Hasan schoot afgelopen week om zich heen op de legerbasis Fort Hood in Texas, de grootste militaire basis in de Verenigde Staten. Volgens collega’s werd Hasan gepest omdat hij moslim was. Ook zou hij mogelijk op korte termijn worden uitgezonden naar Irak of Afghanistan.

Obama liet vervolgens weten dat tot aan Veterans Day alle vlaggen op overheidsgebouwen half stok zullen hangen uit respect voor de slachtoffers en Obama zal een herdenkingsdienst bijwonen voor de slachtoffers van de schietpartij, zo liet het Witte Huis weten.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.