Nog niet voorbij

Volgens Christina Romer, economisch adviseur van president Obama, is de recessie nog lang niet voorbij en het zou goed kunnen dat de werkloosheid verder zal oplopen, zo meldt het Algemeen Dagblad. ”Ik ga niet zeggen dat de recessie voorbij is totdat het werkloosheidspercentage een normaal niveau heeft bereikt”, aldus Romer. Ze voegde toe dat ze hiermee een niveau bedoelt van voor de recessie, in de orde van 5 procent. In november was ongeveer 10 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking werkloos. Eind 2007, voordat de recessie begon, stond het werkloosheidspercentage op 4,6 procent, aldus het Algemeen Dagblad.

Eerder was het nieuws dat in november geen banen verloren zijn gegaan, nog reden voor optimisme. Het bleek dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal weer is gegroeid na een aantal kwartalen van krimp.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.