Ontwerper vlag VS overleden

De man die de huidige vlag van de Verenigde Staten, the Stars and Stripes, heeft ontworpen is overleden, zo meldt de Telegraaf. Robert Heft stierf op 67-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Saginaw, in de staat Michigan.

Heft ontwierp de vlag met vijftig sterren, verdeeld over vijf rijen van zes sterren en vier rijen van vijf sterren, in 1958 voor een schoolopdracht. Hij kreeg er een 8- voor. Heft stuurde zijn vlag naar toenmalig president Dwight Eisenhower, die het ontwerp koos als de nieuwe vlag van de Verenigde Staten. Op 4 juli 1960, de Dag van de Onafhankelijkheid, Independence Day, werd de vlag van Heft ingevoerd. Het dundoek verving de versie met 48 sterren. Die was door de toetreding van Alaska en Hawaï tot de Verenigde Staten achterhaald. De Amerikaanse vlag bestaat sinds de onafhankelijkheid uit dertien strepen, voor de dertien staten die in 1776 de onafhankelijkheid uitriepen, en een blauw veld met 1 ster voor elke staat.

Veel mensen hebben op de lagere school geleerd of denken dat de Amerikaanse vlag 52 of zelfs 53 sterren telt. Men denkt dat er 50 staten op het vaste land zijn en plus Hawaï en Alaska maakt 52 staten. En ook niet 53, wat dan werd toegekend aan het District of Columbia. Dat is dus niet zo. Voor de volledigheid volgt hier onder een kaart van alle 50 staten met hun hoofdstad, zo dat je nooit meer vergeet dat de Verenigde Staten 50 staten hebben.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Independence Day/Fourth of July, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.