Democraten als stripfiguren

Hoge Republikeinen uitte afgelopen week kritische opmerkingen over een gelekt document van de Republican National Committee (RNC) waar in president Barack Obama en andere Democraten als cartoon/stripfiguren worden afgebeeld. “There is no excuse for that type of stuff”, aldus de Republikeinse senator van Utah, Orrin Hatch, tegenover “Meet the Press” van NBC. Hij voegde daar aan toe: “that he is ashamed of it.” De fractievoorzitter van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, werd in “This Week” van ABC gevraagd of zo’n boodschap wel helpt voor het imago van de GOP. “I can’t imagine why anybody would have thought that was helpful”, aldus McConnell.

De PowerPoint presentatie beschrijft hoge Republikeinse donateurs als “ego-driven” en claimt dat ze verleidt kunnen worden met “tchochkes.” In de PowerPoint was ook een slide opgenomen getiteld: “The Evil Empire”, met afbeeldingen waarbij president Obama was afgebeeld als de Joker, voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, als Cruella DeVille en fractievoorzitter van de Democraten in de Senaat, Harry Reid, als Scooby Doo. De presentatie lekte uit naar Politico en nu proberen Republikeinen zich ervan te distantiëren.

Harry Reid als Scooby Doo

Afgelopen week beschreef voorzitter van de RNC, Michael Steele, het document als een presentatie die in elkaar was gezet door “a staffer” en bedoeld was voor “a small group of about nine or ten folks and thought that they would intersperse the presentation with humorous shots.”

De Democratic National Committee (DNC), werkte onder tussen aan een televisiespotje als reactie op de presentatie van de RNC die de controversie rond de afbeeldingen nog even aanhaalt. Het spotje vraagt: “Today’s Republican Party: Is fear all they have left?” De DNC zegt dat het spotje wordt uitgezonden op de kabeltelevisie in Washington en in een paar andere segmenten.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, X, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), X (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.