Herstel kranten

Kredietbeoordelaar Moody’s Investors Service, dat investeerders wijst op potentiële gevaren en kansen, heeft verrassend genoeg de voorspellingen voor de Amerikaanse krantensector van ‘negatief’ naar ’stabiel’ opgeschaald, zo meldt Villamedia in zijn nieuwsbrief. Individuele uitgeverijen hebben nog wel ‘junk’-status. Volgens Moody’s zal de advertentiemarkt naar verwachting in 2011 weer aantrekken, maar kent de sector als totaal nog wel lange termijn problemen die een hernieuwde ‘negatieve’ status kunnen opleveren, aldus Villamedia. Hoewel de inkomsten uit reclame weer de weg omhoog hebben gevonden, zal de dagbladsector wel marktaandeel blijven verliezen aan andere media, aldus analisten. Vooral de hoge schuldenlast van kranten is een probleem, omdat het de sector in zijn geheel kwetsbaar maakt.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.