Steun voor strengere regels

Een nieuwe peiling, vlak voordat de Democraten in de Senaat wilde gaan debatteren over financiële hervormingsmaatregelen, laat zien dat bijna tweederde van de Amerikanen voor strengere regels is voor banken en andere bedrijven op Wall Street. Volgens een peiling van ABC News/Washington Post steunt 65 percent strengere federale regels voor de manier banken en andere financiële instellingen zaken doen. Dertien procent is tegen strengere regels. Bestaat dat percentage uit de mensen die op Wall Street werken?

 

Een meerderheid van de ondervraagden in een peiling van CNN/Opinion Research Corporation vorige maand gaf ook aan dat de er meer overheidcontrole moet komen op banken en andere financiële bedrijven. De peiling van ABC News/Washington Post laat zien dat 6 op de 10 ondervraagden de voorstellen, zoals toenemende federale controle hoe banken en andere financiële instellingen creditcards verstrekken en hoe particuliere leningen worden gecreëerd, zoals hypotheken en leningen voor auto’s, steunt. Drieënvijftig procent steunt dat grote banken en financiële instellingen geld in een fonds stoppen dat de kosten dekt die zijn gemaakt om de grote banken, zoals Goldman Sachs, te redden en andere grote financiële bedrijven die de economische situatie in gevaar brengen op te splitsen, terwijl 42 tegen zulke maatregelen is. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat, Wall Street en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.