Voorverkiezingen NC, MS en UT

Naast de runoff in South Carolina waren er nog drie voorverkiezingen. In North Carolina, Mississippi en Utah gingen kiezers naar de stembus. In North Carolina won Elaine Marshall de Democratische nominatie in een runoff van senator Cal Cunningham voor een zetel in de Senaat. Marshall neemt het in november op tegen de Republikeinse senator Richard Burr. “Richard Burr doesn’t have the strongest poll numbers, but that may not matter”, aldus Stuart Rothenberg, publicist en redacteur van het onafhankelijke Rothenberg Political Report. Rothenberg zegt dat geen van de Democratische kandidaten “seems likely to put together the kind of campaign that would defeat Burr.”

In Mississippi gaan twee Republikeinse kandidaten in een runoff uitmaken wie het in november in het 2de district opgaat nemen tegen de afgevaardigde Bennie Thompson, die acht termijnen congreslid is. Richard Cook, een leraar uit de buurt van Jackson, won met 1 stem meer van Bill Marcy, een voormalige politieman uit Chicago, Illinois, in de voorverkiezing op 1 juni, toen ze allebei 35 procent van de stemmen kregen. Cook verloor in 2008 van Thompson, die voorzitter is van de Homeland Security Committee in het Huis van Afgevaardigden. Thompson kreeg toen 69 procent van de stemmen.

In Utah won een Republikein die gesteund werd door de Tea Party beweging de nominatie voor een zetel in de Senaat. Mike Lee, een 38 jarige advocaat, won de Republikeinse nominatie in Utah van Tim Bridgewater. Lee kreeg 51 procent van de stemmen en Bridgewater kreeg maar 49 procent, aldus de Associated Press. “We had an army of hard-fighting, hard-campaigning volunteers and they just refused to quit because they believed in our message”, aldus Lee. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat, Tea Party en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.