Nepkandidaat?

Bij verschillende Democraten in South Carolina doen verschilde theorieën de ronde rondom het mysterie hoe het kan dat de totaal onbekende en ervaren Alvin Greene afgelopen week de Democratische nominatie won voor een zetel in de Senaat tijdens de voorverkiezingen. Vic Rawl, een gemeenteraadslid van Charleston die het op nam tegen Greene in de voorverkiezingen vindt nu dat hij de nominatie moet krijgen.

Greene is een werkloze veteraan en wordt van criminele activiteiten verdacht. De campagne van Rawl is van mening dat hij had moeten winnen, omdat Rawl in tegenstelling tot Greene campagne voerde. Volgens de woordvoeder van Rawl, Walter Ludwig, reed Rawl 17.000 mijl kris kras door de staat, woonde evenementen en bijkomsten bij in 20 districten en liet een kwart miljoen telefoontjes, zogenoemde robocalls, plegen. Greene deed in vergelijking met Rawl rustig aan en vulde alleen de verplichte formulieren in om mee te kunnen doen. “There was a Democratic Party event in [Alvin Greene’s] hometown and he didn’t even show up for that!”, aldus Ludwig. Rawl maakte bekend dat hij officieel protest zou aantekenen rondom de “circumstances surrounding […] vote” en de “integrity of the election system.”

Don Fowler, de voormalige voorzitter van de Democratische partij, zijn vrouw is nu voorzitster van de partij, denkt dat er wellicht dat de stemmachines zijn gemanipuleerd of dat er gebreken waren, maar heeft daar geen bewijs voor. “Can I prove it no? But that’s what I think”, aldus Fowler tegenover CNN.

Democraten in South Carolina zaten met de onervaren werkloze Greene in hun maag, aldus CNN. Verschillende Democraten ondernamen een poging om een meer ervaren en bekwame kandidaat als onafhankelijke kandidaat op het stembiljet te krijgen. Supporters van voormalig afgevaardigde Linda Ketner, die 4 procent tekort kwam om afgevaardigde Henry Brown in 2008 te verslaan, proberen  10.000 handtekeningen voor 15 juli te verzamelen om Ketner op het stembiljet te krijgen naast  Greene en de Republikeinse senator Jim DeMint. De Democraten vrezen dat Greene totaal kansloos is tegen DeMint.

Een vertrouweling van Ketner, Tasha Gandy maakte bekend dat “all volunteer viral and field organizing effort” in een email naar voormalige medewerkers van Ketner. “Long shot?”, schreef Gandy. “Yes. Have crazier things happened in SC? Yes. Can you help?”, aldus de email. De voormalige medewerkers lanceerde ook een website in campagne stijl om hun handtekeningenactie kracht bij te zetten. Doug Warner, die financieel directeur was tijdens Ketner’s race voor een zetel in het Huis, zei dat de zakenvrouw uit Charleston, nog niet heeft reageert op de poging om haar op het stembiljet te krijgen. Warner zei dat hij een zijn collega’s eerst willen uitzoeken wat de kansen van Ketner zijn. “Because Mr. Greene is a not a strong candidate, our thought was that the people of South Carolina deserver to have viable choice when they go to the polls in November”, aldus Warner tegenover CNN.

Maar de medewerkers van de Democratische partij in South Carolina stemde afgelopen week om het resultaat van de Democratische voorverkiezing te handhaven, ondanks dat de winnaar de onervaren Alvin Greene is. Tijdens een vergadering in Columbia stemde leden van de Democratische partij met 38 tegen 7 stemmen tegen het protest van Vic Rawl die onverwacht verloor van Greene. “They did the right thing”, aldus Greene in reactie op het besluit. “I am the best candidate for the United States Senate in the state of South Carolina.” Lees meer hier en klik hier voor de video.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.