Wall Street wet getekend

Na meer dan een jaar werk en maanden van debatteren tekende president Obama de Wall Street reform bill, de meest verstrekkende wet voor de hervorming van het Amerikaanse financiële systeem sinds de New Deal van president Roosevelt in de jaren ‘30.

“These reforms represent the strongest consumer financial protections in history”, aldus Obama. “And these protections will be enforced by a new consumer watchdog with just one job: looking out for people – not big banks, not lenders, not investment houses – in the financial system.” Tijdens de ceremonie in het Ronald Reagan Building in Washington, werd Obama geflankeerd door congresleden die aan de wet werkte, waaronder de Democratische senator Christopher Dodd van Connecticut en afgevaardigde Barney Frank van Massachusetts.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Wall Street en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.