Vals spelen

De geruchten en berichtgeving of Barack Obama wel legaal president is gaat maar door. Obama zou volgens sommige mensen niet in de VS geboren zijn en daarom onwettig president zijn. Maar Obama is niet de eerste die met dit soort zaken te maken krijgt. Eerdere presidenten werden ook van alles beschuldigd en dat ze door vals te spelen aan de macht zijn gekomen.

Aan één president werd getwijfeld of hij wel president was, omdat hij vrouwenondergoed zou dragen. Dit zou hem ongeschikt maken als president. Een andere president zou dronken zijn geworden tijdens de inauguratie. En van president Kennedy werd gezegd dat zijn rijke vader de verkiezingen gekocht zou hebben. Toen Kennedy werd vermoord deden ook allerlei verhalen de ronde. Amerikanen zijn dol op complottheorieën en samenzweringen. Uit een peiling van CNN blijkt dat 1 op 4 Amerikanen twijfelt of president Obama wel Amerikaans staatsburger is. Verschillende zogenoemde “birthers” geloven dat hij illegaal president is en niet op Hawaï is geboren. Historici zeggen dat Amerikanen altijd presidenten hebben beschuldigd dat ze illegaal president zijn voor allerlei bizarre redenen.

“Heavens, where do I start?”, aldus David Crockett, professor politieke wetenschappen aan de Trinity University in Texas. “No one wants to admit that they got spanked in an election contest. It’s always nicer to think the opponent somehow cheated the system. So yes — Obama wasn’t born here, Bush stole the election, Clinton won only because Ross Perot screwed up Bush’s [the elder’s] chances, Bush the elder won only because he demagogued Willie Horton…I could go back further”, aldus Crockett. ”

“You can go back to the 19th century, where calling a president illegitimate was a common-and often nasty – practice”, aldus Thomas Alan Schwartz, een historicus aan de Vanderbilt University in Tennessee. “President John Tyler was known as “His Accidency” because in 1841 he became the first president to assume office due to the death of his predecessor. Rutherford B. Hayes was dubbed “His Fraudulency” because he assumed office after losing the popular vote in 1876 in a disputed election that he won by one electoral vote”, aldus Schwartz.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.