Wat gebeurt er in Iowa?

De voormalige gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, die verrassend de eerste voorverkiezing, de zogenoemde caucus, in 2008 in Iowa won is volgens een peiling opnieuw onder Republikeinen uit de Hawkeye State het populairst, zo meldt CNN.

Volgens de peiling die werd uitgevoerd voor de website TheIowaRepublikein.com kan de peiling gezien worden als test hoe bekend Republikeinse politici zijn bij de inwoners van Iowa, maar ook als test of men een duidelijke politicus steunt, nu het tot aan de caucus nog maar 18 maanden is en nog geen enkele Republikein zich uitgesproken of hij (of zij) een poging gaat doen om in het Witte Huis te komen.

In het artikel op de website wordt gezegd dat de Republikeinse kiezers in de Hawkeye State dezelfde kandidaat in 2012 zullen steunen die ze ook in 2008 steunden. Dit blijkt ook uit de percentages. Huckabee krijgt 22 procent van de stemmen. Voormalig gouverneur van Massachussetts, Mitt Romney wordt gesteund door 18 procent van de Republikeinen. Verrassend is dat Newt Gingrich derde is met 14 procent en voor Sarah Palin eindigt die vierde ligt met 11 procent. Ron Paul, tot slot krijgt 5 procent. Politici als Rick Santorum en Tim Pawlenty komen niet boven de 1 procent uit. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.