Kort Nieuws

Werkloosheidsuitkering niet aangenomen

Het Huis van afgevaardigden slaagde er afgelopen week niet in om de wet die werkloosheiduitkeringen regelt te verlengen. Dit betekent dat lange werklozen hun uitkering kwijt raken en dit is weer slecht voor de economie die nog steeds niet wil aan trekken.

START aannemen

Verschillende landen die tot het voormalige Oostblok behoren hebben een boodschap voor de Republikeinen in het Congres, aldus CNN. Die boodschap is: Neem het nieuwe START verdrag aan. Het verdrag tussen de VS en Rusland om het aantal nucleaire wapens te verminderen werd door de ministers van Buitenlandse Zaken van Denemarken, Noorwegen, Letland, Bulgarije, Hongarije en Litouwen tijdens een persconferentie verteld aan Amerikaanse beleidsmakers. President Obama zei eerder dat ratificering van het verdrag een topprioriteit moet zijn voor het Congres, maar Republikeinse senatoren hebben al aangegeven dat er niet over gestemd wordt voor dat het nieuwe Congres is geïnstalleerd. Lees meer hier.

Boek als campagne-instrument

Sarah Palin heeft nog niet bekend gemaakt of ze mee doet aan de race in 2012 om in het Witte Huis te komen, maar haar boek getiteld: “America By Heart”, dat afgelopen week uitkwam, zal wel als leidraad dienen. Palin gaat in 11 dagen langs 13 staten, waaronder Iowa en South Carolina waar de eerste voorverkiezingen plaats vinden, om haar boek te promoten. Het heeft er alle schijn van dat Palin zich voorbereid op de race voor de nominatie binnen de GOP.

63

De zittende Democratische afgevaardigde Dan Maffei van het 25ste district van New York heeft zijn verlies toegegeven en verliest daar mee van de Republikein Ann Marie Buerkle. De overwinning van Buerkle zorgt dat de Republikeinen nu 63 zetels hebben gewonnen in het Huis. In New York wonnen de Republikeinen 6 districten en in Ohio en Pennsylvania vijf zetels. Lees meer hier.

Kalkoen

21 weken oud en 45 pond zwaar, de kalkoenen Apple en Cider zouden eigenlijk als Thanksgiving diner worden opgediend. Maar zoals de traditie is in de VS, gaf president Obama de twee in Californië geboren kalkoenen gratie tijdens een ceremonie in de Rose Garden van het Witte Huis.

Bush vs. Palin

Sarah Palin reageerde afgelopen week op de uitspraken van Barbara Bush toen de voormalige First Lady in een interview zei dat Palin in Alaska moet blijven. “I don’t think the majority of Americans want to put up with the blue-bloods”, aldus Palin in een radio interview in de Laura Ingraham Show. “With all due respect because I love the Bushes, the blue-bloods who want to pick and choose their winners instead of allowing competition.” De voormalige gouverneur van Alaska zei dat ze zich niet laat tegenhouden door de leiders van de Republikeinse partij waar ze van zei dat ze “the will of the people” negeren. Ze noemde de uitspraken van de Bushes “inefficient”, “unprofessional” en “immature.” Tijdens het radioprogramma van de conservatieve Sean Hannity zei Palin afgelopen week dat als ze zich in 2012 kandidaat stelt en dit de GOP zou schaden ze niet mee doet. “If I get in the way of that cause, I don’t need a title, I don’t need a position”, aldus Palin.

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Rusland, Sarah Palin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.