Wie won er?

De Republikeinse partij boekte een duidelijke overwinning tijdens de tussentijdse verkiezingen. De GOP won de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, maar slechts de helft van de Amerikanen weet dan de Republikeinen wonnen.

Volgens een peiling van Pew weet 46 procent van de ondervraagden dat de Republikeinen de meerderheid in het Huis wonnen op 2 november. Vijfenzeventig procent weet dat de Republikeinen het beter deden dan de Democraten, maar de meerderheid weet niet welk partij won.

Veertien procent dacht dat de GOP, naast het Huis, ook de meerderheid in de Senaat won. Acht procent dacht dat de Republikeinen de meerderheid in de Senaat wonnen en 27 procent had geen idee. Vijf procent dacht dat de Democraten zowel de meerderheid in het Huis als in de Senaat in handen hielden. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.