Obama vs. Palin

President Barack Obama heeft een voorsprong van 8 procent op Sarah Palin mocht de voormalige gouverneur van Alaska het in 2012 tegen Obama opnemen, aldus een nieuwe peiling. Een peiling van Quinnipiac University laat ook zien dat verschillende groepen Amerikanen vinden dat Obama niet moet worden herkozen voor een tweede termijn.

Negenenveertig procent van de ondervraagden zegt dat Obama geen tweede termijn verdient en 43 procent zegt dat Obama nog eens 4 jaar in het Witte Huis mag wonen. Negen procent weet het niet.

Een peiling van Associated Press-GfK gaf eerder aan dat 54 procent denkt dat Obama de verkiezingen in 2012 zal verliezen. Negenendertig procent vindt dat Obama herkozen moeten worden en 9 procent weet het niet. De peiling van Associated Press-GfK werd gehouden vlak na de overwinning van de Republikeinen tijdens de tussentijdse verkiezingen.

Volgens de peiling van Quinnipiac vinden de Republikeinen met 92 procent dat Obama niet herkozen moet worden en bij onafhankelijke kiezers is dat 51 procent tegenover 35 procent. Acht van de 10 Democraten denkt dat Obama een tweede termijn verdient. “The Democratic base remains squarely behind President Barack Obama when it comes to his re-election, but his weakness among independent voters at this point makes his 2012 election prospects uncertain”, aldus Peter A. Brown, vice-directeur van het Quinnipiac University Polling Institute. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.