Kort Nieuws

Donkere thee voor Lugar

Tea Party activisten in Indiana gingen afgelopen week naar de hoofdstad van de staat om te proberen de Republikeinse senator Richard Lugar te overtuigen om zichzelf niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Maar Lugar denkt er überhaupt niet aan om met pensioen te gaan. Maar Lugar krijgt het lastig. Leden van de Hoosiers voor een conservatieve Senaat waren bij Lugar’s kantoor samen met leden van de Tea Party Express, de landelijke organisatie en Tea Party activisten uit D.C. Lees meer hier.

Wel of niet?

Het hooggerechtshof in Illinois heeft bepaald dat Rahm Emanuel die mee doet aan de burgemeestersverkiezingen in Chicago in februari wel op het stembiljet mag staan. Maar er loopt een rechtszaak om Emanuel alsnog van de stembiljetten te verwijderen, omdat hij niet lang genoeg in Chicago heeft gewoond. Een aantal weken geleden was het volle kracht vooruit voor Rahm Emanuel in zijn poging om de nieuwe burgemeester van Chicago te worden (zie bericht Emanuel kan door). De Chicago Board of Elections besloot in de laatste week van december dat de voormalige directeur-generaal van het Witte Huis in februari op het stembiljet mag staan, ondanks dat Emanuel de laatste twee jaar voor het grootste gedeelte in Washington D.C. woonde. Wordt vervolgd.

Angle for president?

Sharron Angle, een Tea Party lieveling, die tijdens de tussentijdse verkiezingen in november 2010 verloor van de Democratische fractievoorzitter van de Senaat, Harry Reid, lijkt haar ambities voor een politieke baan niet op te geven. In plaats van senator wil ze graag het Witte Huis in trekken. In een toespraak voor de première van een conservatieve christelijke film in Iowa, zei de Republikeinse Angle dat ze niet uitsluit dat ze aan de presidentsverkiezingen mee doet. Angle zei: “I have lots of options for the future, and I’m investigating all my options”, volgens de Des Moines Register. Maar hoewel de presidentiële ambities onzeker zijn heeft Angle aan gegeven een belangrijke rol te willen spelen tijdens de presidentsverkiezingen in 2012. Angle kondigde eerder al aan politieke actie comités (PAC) op te zetten om Tea Party kandidaten in 2012 te helpen. Haar “Patriot Caucus” gaat kantoren openen in cruciale staten, zoals Iowa, New Hampshire, Florida en Nevada. Als Angle mee doet is ze een concurrent voor Sarah Palin en Michele Bachmann, ook allebei Tea Party lievelingen.

Schoon

President Barack Obama ging de dag na zijn State of the Union naar een solair energie bedrijf in Wisconsin, waarin hij energie producten promootte die zorgen voor banen en gezien kan worden als de innovatie die de VS nodig hebben. Obama zei tegen de medewerkers bij Orion Energy Systems in Manitowoc dat hun bedrijf een onderdeel is om het doel te bereiken om in 2035 80 procent van de elektriciteit in de VS uit schone energiebronnen halen en er 1 miljoen elektrische auto’s in 2015 zijn, zoals Obama aan gaf in zijn State of the Union.

Wel

Het hooggerechtshof in Illinois besloot afgelopen week dat de voormalige directeur-generaal van het Witte Huis Rahm Emanuel toch op het stembiljet mag staan tijdens de burgemeestersverkiezingen in Chicago in februari (zie bericht Wel of niet?). Dat betekent dat Emanuel voldoet aan de eisen van de stad dat hij lang genoeg in Chicago heeft gewoond. De rechtszaak die de tegenstanders van Emanuel hadden aangespannen legt het hooggerechtshof naast zich neer. Volgens de rechters hebben Emanuel’s tegenstanders niet aan getoond dat hij zijn inwonerschap van Chicago heeft opgegeven toen hij naar Washington verhuisde en in de regering Obama werkte. Emanuel doet dus gewoon mee en hij heeft een grote kans dat hij de nieuwe burgemeester van Chicago wordt.

Pence doet niet mee

De afgevaardigde van Indiana, Mike Pence, doet geen poging om de presidentiële nominatie van de GOP in 2012 te winnen. De beslissing van Pence komt ondanks dat de Republican Governors Association (RGA) serieus en hard had gelobbyd, aldus een Republikeinse bron tegenover CNN. Pence maakte afgelopen week tegenover de krant Indianapolis Star bekend dat hij niet mee doet. Men gaat er van uit dat Pence een poging gaat doen om het gouverneurschap van de Hoosier State te winnen. Pence werd eerder al door de voorzitter van de RGA, gouverneur van Texas, Rick Perry, gepusht om een poging te doen om gouverneur te worden. Afgelopen week kwamen daar nog twee RGA zwaargewichten bij. Vice-voorzitter Bob McDonnell van Virginia en uitvoerend directeur Phil Cox willen ook dat Pence voor het gouverneurshap gaat.

Egypte

Slechts een aantal dagen na de State of the Union van president Obama, waarvan Obama’s adviseurs zeiden dat 80 procent was gewijd aan economische en binnenlandse onderwerpen eist de buitenlandse politiek en beleid nu de aandacht op als gevolg van de onrusten in Egypte. De vraag is hoe lang de VS de Egyptische president Hosni Mubarak blijft steunen, want Egypte is een bondgenoot van de VS.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Energie, Mike Pence, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, State of the Union, Tea Party en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.