Polariserend

Welke president in de recente geschiedenis was het meest polariserend in het tweede jaar in het Witte Huis?, zo vroeg peilingbureau Gallup zich af. Het antwoord: President Barack Obama.

Gallup vergeleek de populariteitscijfers van Obama na 2 jaar als president (van januari 2010 tot januari 2011) met die van andere presidenten na 2 jaar in het Witte Huis. De vergelijking laat zien dat 81 procent van de Democraten tevreden over Obama is en slechts 13 procent van de Republikeinen tevreden is. Dat is een verschil van 68 procent en dat is een groter verschil dat elke andere president had in zijn tweede jaar. Het is het hoogste sinds president Eisenhower.

“If you look at Gallup’s table, the top six years with the highest rates of polarization all come in the past eight years, between 2004 and 2010. Does that say something about the way Bush and Obama governed the country, or something about the country itself?”, aldus directeur peilingen Keating Holland van CNN. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.