Andere aanpak

Mitt Romney beschuldigde president Obama afgelopen week van het feit dat hij een “weak” leider is en noemde specifiek hoe Obama omgaat met de economische crisis en het buitenlandse beleid. Het is de vraag Romney het beter zou doen. “An uncertain world has been made more dangerous by the lack of clear direction from a weak President”, aldus Romney in een toespraak voor het publiek van de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Washington D.C.

Romney was één van vele potentiële presidentskandidaten die spraken op de bijeenkomst waar zo’n 11.000 conservatieven aanwezig waren. De voormalige gouverneur van Massachusetts had het in zijn speech vooral over de economie, want daar ligt de kracht van Romney in de strijd om de nominatie van de GOP. 

“Let me make this very clear”, aldus Romney, “If I decide to run for president, it won’t take me two years to wake up to the job crisis threatening America. And I won’t be asking Tim Geithner how the economy works or Larry Summers how to start a business.”

De vraag is ondertussen niet meer of Romney mee doet, maar wanneer hij dat bekend maakt. In 2008 mislukte zijn poging om de nominatie te winnen, maar recent was Romney in New Hampshire waar hij de opties aan het verkennen was en hij sprak er met donoren. De economie wordt een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen van 2012 en Romney zei dat de “president’s efforts to turn the economy around have failed.” “President Barack Obama has stood watch over the greatest job loss in modern American history”, aldus Romney. “And that, my friends, is one inconvenient truth that will haunt this president throughout history.”

Op het gebied van buitenlands beleid leverde Romney kritiek op hoe Obama omgaat met Iran, Noord-Korea, Rusland en de oorlog in Afghanistan. “I surely hope that at some point in the near future, the president will finally be able to construct a foreign policy, any foreign policy”, aldus de voormalige gouverneur en tegenwoordig succesvol zakenman. Romney zou het allemaal anders doen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rusland en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.