Kort Nieuws

Tea Party peiling

Welke Republikein moet de volgende president van de VS worden? Als het aan de Tea Party beweging ligt moet dat de conservatieve talkshow presentator Herman Cain worden. De Tea Party activisten hadden afgelopen week een bijeenkomst in Phoenix, Arizona. Cain, voormalig directeur van Godfather’s Pizza, won de stemming tijdens de American Policy Summit peiling. De Republikein Ron Paul van Texas won de online stemming. De stemming was een kans voor de Tea Party activisten om op de Tea Party Patriots conferentie hun favoriete (conservatieve) presidentiële kandidaat te kiezen. Cain won bijna 22 procent van de bijna 1600 stemmen. Paul won bijna de helft van de stemmen die door iets meer dan 2300 geregistreerde mensen werden uitgebracht. Lees meer hier.

Pawlenty prijst Tea Party

Met een poging om in het Witte Huis te komen en waar hij de hulp van conservatieve Tea Party beweging goed kan gebruiken, prees Tim Pawlenty de Tea Party beweging als “a great addition to the conservative coalition and the coalition for change in this country.” In een nieuwe video die werd gelanceerd door zijn PAC worden beelden gebruikt van de presidenten Reagan en Abraham Lincoln en waar Pawlenty de Tea Party beweging prijst. “Each generation needs a big change, a historical change in this country. Usually starts with a group, that someone fresh, someone new. Starts out with a little bit of outsider status, but then over time they become the driving force for change. I think the tea party is a welcome, helpful, energetic, forward leaning organization”, aldus Pawlenty. Lees meer hier.

Militaire begrafenissen

Een kerk in de staat Kansas trok de afgelopen weken de aandacht door dat boze, anti-homo demonstranten demonstreerden tijdens begrafenissen van Amerikaanse militairen. Een vader van een gesneuvelde marinier had een rechtszaak aangespannen om deze protesten te verbieden. Maar het hooggerechtshof stemde met 8 stemmen voor en 1 stem tegen een verbod, omdat demonstraties onder het recht op de vrijheid van meningsuiting vallen. De rechters zeiden dat de mensen van de Westboro Baptist Church het recht hebben hun publieke boodschap over bijvoorbeeld oorlogen te verkondigen. De vader van de gesneuvelde militair had de kerk aangeklaagd omdat de protesten zouden leiden tot veel emotioneel verdriet.

Twee weken

De Senaat nam afgelopen week een wet aan die er voor zorgt dat de overheid twee weken langer operationeel blijft, tot 18 maart, terwijl er toch 4 miljard dollar wordt bezuinigd. De wet zorgt er voor dat onderhandelaars meer tijd hebben om een zogenoemde ‘government shutdown’ te voorkomen. De Senaat nam de wet met 91 stemmen voor en 9 stemmen tegen aan en de wet was eerder al door het Huis aangenomen. President Obama heeft de wet snel ondertekend. Ondertussen gaan de onderhandelingen door (zie bericht Begrotingsonderhandelingen).

Exit Gaddafi

President Barack Obama zei afgelopen week dat de Libische leider Moammar Gaddafi “has lost the legitimacy to lead and…must leave.” “We are sending a clear message: the violence must stop”, aldus Obama. “The aspirations of the Libyan people…must be met.” Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de president van Mexico, Felipe Calderon, zei Obama dat de VS “a full range of options” onderzoekt in de Libische crisis. “I don’t want us to be hamstrung”, aldus de president. “There is a danger of a bloody stalemate” in Libië en hij wil de zekerheid dat de VS “has the capacity to act quickly in event of humanitarian crisis.” “Col. Gadhafi needs to step down from power and leave”, aldus Obama. Lees meer hier.

Begrotingsonderhandelingen

Medewerkers van het Witte Huis onder leiding van vice-president Joe Biden spraken afgelopen week voor het eerst met leiders van het Huis en de Senaat van beide partijen om te werken aan een oplossing over de grote verschillen die er zijn over waar de overheid geld aan moet uitgeven en waar op moet worden bezuinigd. Volgens verschillende bronnen zal de Senaat een stemming houden over de verschillende posities zodat men hoopt dat het duidelijk is dat er een compromis moet komen en dat de ‘dwarsliggers’ overgehaald worden om een deal te sluiten.

Werkloosheid daalt opnieuw

De nieuwe werkloosheidscijfers laten zien dat de werkloosheid opnieuw is gedaald en de regering Obama zegt dat dit te danken is aan de stappen die afgelopen jaar zijn genomen, maar de Republikeinen claimen dat dit komt door dat de belastingen niet zijn verhoogd. “I think businesses are coming back because of what happened in December, the tax credits, the payroll tax credits, all of those things that help to incentivize businesses to make more business”, aldus de minister van Werkgelegenheid, Hilda Solis tegenover CNN. Lees meer hier.

Boehner over DOMA

Voorzitter van het Huis, John Boehner, maakte afgelopen week bekend dat hij actie gaat ondernemen om er voor te zorgen dat het Congres de wet die een homohuwelijk verbiedt wordt gehandhaafd. De regering Obama gaf vorige week aan om de Defense of Marriage Act (afgekort DOMA) niet langer te verdedigen, oftewel het verbod op een homohuwelijk op te heffen (zie bericht Geschokte Palin). ”The constitutionality of this law should be determined by the courts – not by the president unilaterally – and this action by the House will ensure the matter is addressed in a manner consistent with our Constitution”, aldus Boehner in een verklaring. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Huis van Afgevaardigden, Joe Biden/Vice-president, John Boehner, Libië, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ron Paul, Senaat, Tea Party, Tim Pawlenty en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.