Import olie

President Obama lanceerde afgelopen week een plan om de import van olie met een derde te verminderen in 2025, als reactie op de groeiende energiebehoefte van landen, zoals China en Brazilië en de instabiliteit in landen als Libië. Het voorstel van Obama komt er op neer dat er veel meer energie in de VS zelf moet worden geproduceerd en er een verandering van olie naar biogassen en natuurlijke hulpbronnen, zoals wind en water, moet komen. Obama sprak over zijn energiebeleid op de campus van de Georgetown University en herhaalde dat “there are no quick fixes” als het aan komt op de hoge benzine prijzen, waar hij direct kritiek uitte op het Republikeinse mantra “drill, baby, drill” uit de campagne van 2008. “Because it was the height of political season, you had all kinds of slogans, and gimmicks, and outraged politicians – they were waving their three point plans for $2 per gallon gas. You remember that – ‘Drill, baby, drill’ – and we were going through all that”, aldus Obama.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Energie, Libië, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.