Recensie

De auteur en redacteur van dit weblog publiceerde in 2010 het boek Barack Obama: Hoop en Verandering? Hieronder volgt een recensie. Het boek is hier te bestellen.

Marco van den Doel schetst niet alleen een opmerkelijk helder beeld en terugblik op de historische Amerikaanse verkiezingen van 2008, maar hij beschrijft vooral de atmosfeer die heerste tijdens de periode van campagne voering tot en met de uiteindelijke verkiezing van Barack Obama tot de 44ste President van de Verenigde Staten.

Met Van den Doel’s helder en vloeiend taalgebruik krijgt de lezer niet alleen een breed inzicht in het tweepartijen verkiezingssysteem, maar ook een breed inzicht in de Amerikaanse cultuur. Van de perikelen tussen “Hill en Bill” tot en met de persiflage van Sarah Palin op “Saturday Night Live” – Van den Doel laat geen detail achterwege. Zelf wanneer men totaal geen interesse heeft in politiek, is dit boek bijzonder prettig leesvoer voor een ieder die een beter inzicht wil verkrijgen in de Amerikaanse samenleving. 

Patricia Visser (Meridian, Idaho)

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bill Clinton, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.