Kort Nieuws

Geen belasting geld naar campagnes

Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft een wet in Arizona die belasting geld als steun aan politici geeft afgekeurd. De wet zorgt er voor dat politici die mee doen aan een campagne voor een publieke functie belasting geld krijgen als steun omdat ze anders niet genoeg geld hebben om het tegen kandidaten op te nemen die veel meer geld hebben opgehaald via grote donoren of gesteund worden door onafhankelijke politieke groepen. Een conservatieve 5 tegen 4 meerderheid van rechters besliste dat de wet in strijd is met de vrijheid van meningsuiting en vond dat de staat Arizona probeert “to level the playing field” door zo een publiek financieringsysteem in te stellen.

Mislukking Midden-Oosten beleid

De Republikeinse presidentiële kandidaat Tim Pawlenty hield afgelopen week een grote toespraak over buitenlands beleid in New York, althans zo kondigde zijn campagneteam het aan. In de toespraak beschuldigde Pawlenty de regering Obama van besluitloosheid ten aanzien van Iran en het mislukken om de Amerikaanse belangen te verdedigen in de “Arab Spring.” President Obama “has failed to formulate and carry out an effective and coherent strategy in response to popular uprisings across the Middle East”, aldus Pawlenty tegenover de Council on Foreign Relations. “He has been timid, slow, and too often without a clear understanding of our interests or a clear commitment to our principles”, aldus de voormalige gouverneur van Minnesota. Over Iran zei Pawlenty dat de “Iranian ayatollahs stole an election in 2009″ en de Iraanse bevolking protesteerde terwijl Obama “held his tongue.” “His silence validated the mullahs, despite the blood on their hands and the nuclear centrifuges in their tunnels”, aldus Pawlenty. Lees meer hier.

Van Bachmann naar Pawlenty

De voormalige campagneteam manager van afgevaardigde Michele Bachmann denkt niet dat ze klaar is voor het Witte Huis, maar steunde in een verklaring een rivaal van Bachmann, Tim Pawlenty. In een ingezonden artikel in de krant The Des Moines Register zei Ron Carey dat Bachmann een gebrek heeft aan “the judgment, the demeanor, and the readiness” dat Pawlenty wel heeft. Carey, de voormalige voorzitter van Minnesota Republikeinse partij, stapte als campagne manager van Bachmann op juli 2010 en zei dat ervaring er toe heeft geleid dat hij nu Pawlenty steunt. “The Bachmann campaign and congressional office I inherited were wildly out of control”, zo schrijft Carey. “If she is unable, or unwilling, to handle the basic duties of a campaign or congressional office, how could she possible manage the magnitude of the presidency?” De opmerkingen van Carey kwamen een dag na dat Bachmann officieel haar campagne lanceerde in Waterloo, Iowa. Lees meer hier.

Democraten voor DREAM Act

Ola Kaso, werd geboren in Albanië en kwam naar de VS toen ze 5 jaar oud was en beschreef zo het dilemma voor de Senaat. “Despite my compliance with the law, there’s no way I can achieve citizenship”, aldus Kaso, die nu 18 jaar is en volgend jaar naar de universiteit van Michigan gaat. “Despite aspirations and hard work, I face deportation in one year.” “In short, I am a DREAM Act student”, aldus Kaso. Lees meer hier.

Romney ook voor “Cut, Cap and Balance”

Mitt Romney heeft, na dat de Republikeinse presidentiële kandidaten Ron Paul, Herman Cain, Tim Pawlenty en Rick Santorum, ook de zogenoemde “Cut, Cap and Balance” belofte getekend wat inhoudt dat er minder overheidsgeld wordt uitgegeven en de begroting in evenwicht moet zijn. De belofte is een initiatief van de Republikeinse senator van South Carolina, Jim DeMint. Als een Republikeinse presidentiële kandidaat niet tekent kan die niet op de steun rekenen van de invloedrijke DeMint. Michele Bachmann heeft besloten de verklaring niet te ondertekenen omdat deze volgens haar niet ver genoeg gaat.

Lul

Commentator Mark Halperin van MSNBC werd afgelopen week geschorst nadat hij president Obama een “d**k” noemde. “Mark Halperin’s comments this morning were completely inappropriate and unacceptable”, aldus een verklaring van MSNBC. “We apologize to the President, The White House and all of our viewers. We strive for a high level of discourse and comments like these have no place on our air.” Halperin is een redacteur bij het tijdschrift TIME en zei: “I thought he [Obama] was a d**k yesterday” in het programma “Morning Joe” van MSNBC “referring to the president’s Wednesday press conference.” Lees meer hier.

Vervangt Bachmann Palin?

De grote inval van afgevaardigde Michele Bachmann in de Republikeinse presidentiële race en haar grote campagne activiteiten, zorgt er voor dat Sarah Palin vanaf de zijkant toe kijkt. Maar vervangt Bachmann Palin en wordt de afgevaardigde van Minnesota de nieuwe Tea Party lieveling? Terwijl de voormalige gouverneur van Alaska en commentator bij Fox News nog steeds geliefd is bij de Tea Party beweging en de media slim gebruikt om kritiek op president Obama en de Democraten te uiten, lijkt het er op dat het enthousiasme van de Tea Party voor Sarah Palin verdwenen is en verschoven is maar Michele Bachmann. Lees ook het artikel “Wie is Michele Bachmann?”

Obama zet debat staatsschuld op scherp

President Obama zette afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Philadelphia om geld op te halen voor zijn herverkiezingcampagne het debat over het verhogen van het staatschuld plafond nogmaals op scherp. “I am prepared to bring our deficit down by trillions of dollars. That’s with a T, trillions. But I will not reduce our deficit by sacrificing our kids’ education…by eliminating medical research being done by our scientists”, aldus Obama. “I won’t sacrifice rebuilding our roads, and our bridges, and our railways and our airports”, aldus de president.

McCotter doet mee

Thad McCotter doet mee aan de race om de Republikeinse presidentiële nominatie. De conservatieve, gitaar spelende afgevaardigde van Michigan heeft de benodigde papieren in gevuld. McCotter maakte op een Fourth of July (de Amerikaanse onafhankelijkheid dag) festival in zijn thuisstaat zijn kandidaatstelling officieel. McCotter “will also be taking the stage to show off his musical talents.” Oké, dat weten we dan. Over tot de orde van de dag. Lees meer hier.

Verkiezing voor zetel Weiner

Een speciale verkiezing om de zetel van de voormalige afgevaardigde Anthony Weiner op te vullen wordt gehouden op 13 september, aldus een verklaring van de Democratische gouverneur van New York, Andrew Cuomo. De verkiezing is voor het 9de district waar onder andere Queens en Brooklyn in liggen. Maar wie de verkiezing ook wint, de kans dat het 9de district bij de herindeling vervalt door het lagere inwonertal van New York is groot. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Arizona, Democraten/Democratische partij/DNC, Herman Cain, Iowa, Jim DeMint, Michele Bachmann, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Onderwijs, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, Sarah Palin, Senaat, Staatsschuld, Tea Party, Tim Pawlenty en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.