Kort Nieuws

Pelosi: “Geen cent van de rijken”

De Democratische fractievoorzitter in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, wilde nadat het Witte Huis en de leiders van het Congres een akkoord over de schuldencrisis hadden bereikt niet meteen haar steun voor het compromis uit spreken. Tegenover journalisten zei Pelosi: “We’re very concerned that a bill that makes these big cuts and has no – not one red cent from the wealthiest people in our country – no revenue – is very disconcerting, that is.” Pelosi zei dat ze de positieve aspecten en negatieve aspecten, zoals de lange termijn en geen belastingverhoging, aan het afwegen was. Pelosi stemde uiteindelijk voor verhoging van het schuldenplafond.

Censuur

John Stewart die The Daily Show op Comedy Central presenteert is woest, zo meldt Villamedia. In Groot-Brittannië was de uitzending van de satirische The Daily Show, met delen uit het parlementaire debat over het afluisterschandaal, niet te zien, aldus Villamedia. Beeldmateriaal met het Britse parlement mag niet gebruikt worden in komische of satirische context. Stewart wijst er fijntjes op dat in 84 andere landen, waaronder “havens van vrije meningsuiting zoals Tsjaad, Somalië, Saoedi-Arabië, Syrië en Jemen” de clip wel was te zien. En dat terwijl het Britse Channel 4 live autopsies, oversekste tieners en toiletpraat kan laten zien, aldus Stewart.

Verjaardag

President Obama was de dag voor zijn verjaardag (4 augustus red.) in Chicago om tijdens “verjaardag feestjes” geld op te halen voor zijn campagne. Zo’n 1500 mensen waren uitgenodigd in de historische Aragon Ballroom, aldus Katie Hogan, vice perswoordvoerder van Obama’s herverkiezingscampagne. De genodigden betaalde een minimum van 50 dollar wat ten goede komt aan het Obama Victory Fund, een samenwerkingverband tussen de Democratic National Committee (DNC) en Obama’s herverkiezingscampagneteam: Obama for America. Er was ook gezorgd voor voldoende entertainment. De rockband OK Go, Jennifer Hudson en Herbie Hancock traden op. De president woonde ook een diner met zo’n 100 personen bij waar de genodigden 35,800 dollar voor een kaartje betaalde, waarvan 5000 dollar naar de campagne van Obama gaat en de rest naar de DNC. Lees meer hier.

Echte volgers

De Republikeinse presidentiële kandidaat Newt Gingrich, die veel meer volgers op Twitter heeft dan de andere Republikeinse presidentiële kandidaten, ontkende afgelopen week dat zijn campagne het aantal volgers had vergroot door deze te kopen via een bureau. “Any accusation of the kind is a lie, a smear and unsubstantiated”, aldus een woordvoerder van Gingrich in een verklaring. Gingrich heeft meer dan 1,3 miljoen volgers op Twitter, terwijl de andere presidentiële GOP kandidaten er niet meer dan 80.000 volgers hebben. Lees meer hier.

Vliegensvlug

President Obama en de minister van Transport (= Verkeer), Ray LaHood, riepen het Congres op om zo snel mogelijk een tijdelijke wet voor het loon van personeel op luchthavens aan te nemen. De wet zorgt er voor dat de Federal Aviation Administration (FAA) 4000 mensen kan aannemen en 200 luchthavenbouw projecten opnieuw kan starten. Het Huis had de maatregel al aangenomen, maar had veranderingen opgenomen waar de Democraten tegen zijn. De Senaat keurde op de valreep van het reces wet voor de FAA goed wat er voor zorgt dat tienduizenden mensen weer aan het werk kunnen. Harry Reid riep op tot “unanimous consent” om de wet aan te nemen, aldus CNN.

Ouder

President Barack Obama heeft het zwaar als president van de Verenigde Staten. De hele wereld kijkt naar hem en het gewicht van wereld drukt nu al meer dan 2 jaar op zijn schouders en dat is aan de president te zien. Obama werd afgelopen week 50 en zijn haar is grijzer en hij heeft meer rimpels in zijn gezicht en nek dan toen hij begon. Maar Obama is geen uitzondering. Zijn voorganger, George W. Bush, zag er ook een stuk jonger uit en was minder grijs toen hij begon.

Banen voor veteranen

President Obama presenteerde afgelopen week een nieuw initiatief dat er op gericht is om voormalige militairen te helpen met een baan in het bedrijfsleven. Het is onderdeel van een plan om banen te creëren voor werkloze veteranen. Lees meer hier.

Kredietwaardig

Ondanks het feit dat het Witte Huis en het Congres afgelopen week een compromis sloten over de schuldencrisis heeft het ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) de kredietwaardigheid van de VS verlaagd. Dit houdt dat Amerika de AAA status kwijt is. Een medewerker van de regering Obama noemde de verlaging een “a facts-be-damned decision” en zei dat het ratingbureau dit heeft gedaan omdat het tekort van de VS met 2 triljoen dollar zou oplopen. Een medewerker van het ministerie van Financiën zei dat de analyse van S&P niet klopt. De verlaging houdt wel in dat het lenen van geld voor de gemiddelde Amerikaan duurder wordt en dat dit een extra klap is voor de zwakke Amerikaanse economie.

Debat schuldencrisis was te hard

De regering Obama zei afgelopen week dat het debat over de verhoging van het schuldenplafond veel te lang duurde en te veel ging over politieke ideeën. “The bipartisan compromise on deficit reduction was an important step in the right direction”, aldus perswoordvoerder van het Witte Huis, Jay Carney, in een verklaring. “Yet, the path to getting there took too long and was at times too divisive. We must do better to make clear our nation’s will, capacity and commitment to work together to tackle our major fiscal and economic challenges”, aldus Carney. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, Nancy Pelosi, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Staatsschuld en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.